LETER ETTER LOKALER: – Vi trenger lokaler på 1250-1500 kvm, sier Håvard R. F. Johansen i WANG Ung Follo.
Nyheter
LETER ETTER LOKALER: – Vi trenger lokaler på 1250-1500 kvm, sier Håvard R. F. Johansen i WANG Ung Follo. (Bilde: Yana stubberudlien)

Ønsker å starte privat idrettsskole for ungdom

Wang Ung Follo

– Dette blir et tilbud til ungdommene som ønsker mer idrettsaktivitet og trening i skolehverdagen i tillegg til de akademiske fagene, sier daglig leder i WANG Ung Follo og toppidrettssjef i WANG, Håvard R. F. Johansen (49).

49-åringen fra Langhus er norgesmester i spydkast og har jobbet tidligere i Olympiatoppen før han startet i WANG-systemet i 1996. Nå brenner han for å etablere en idrettsskole for ungdom i Follo.

Les også: Nå starter utdelingen av gratis nettbrett til alle skoleelver i Oppegård! 

Ved Sofiemyr idrettspark

– Vi har søkt Utdanningsdirektoratet om etablering av en skole med 190 plasser, og er nå i dialog med både Oppegård og Ski om ulike lokaliseringsalternativer. Per i dag ser vi en større mulighet for å etablere en skole i Oppegård kommune, i nærheten av Sofiemyr idrettspark, sier Johansen.

Han sier det mest kritiske er å finne egnede og godkjente undervisningslokaler. Blir søknaden godkjent innen februar 2018, håper Johansen at WANG kan starte opp skolen allerede i august 2018.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HOPPENDE GLADE: Kristine Lunde, Emilie T. Gresmo, Mille Langaas, Mia Riseth stortrives på WANG Ung i Oslo, som startet høsten 2016. WANG Ung Oslo hadde 528 søkere ved fjorårets opptak, men kun 120 plasser, ifølge Håvard R. F. Johansen. Foto: Wang Ung Follo

Koster 20.000 i året

Det koster rundt 20.000 kroner i året å gå på WANG Ung. Elevene får de samme akademiske fagene som på en vanlig ungdomsskole, men det blir samlet sett fire skoletimer ekstra per uke med mer fokus på idrett og trening.

Utover dette er det lagt til noen kompetansemål i noen fag som gir skolen en helhetlig idrettsprofil.

Les også: Koding blir valgfag på SFO

LETER ETTER LOKALER: – Vi trenger lokaler på 1250-1500 kvm, sier Håvard R. F. Johansen i WANG Ung Follo. Foto: Yana stubberudlien

– De får fire treningsøkter av 90 minutter hver, som er omtrent tredobling av det som ligger i kroppsøvingsfaget alene. De fleste treningsøktene har et lavt intensitetsnivå, men et høyt kvalitetsnivå, sier Johansen.

Han sier interessen for å kombinere skole og idrett på et høyt nivå er stort i Follo.

– Vi ønsker å starte med to klasser per trinn, med 30 elever i hver klasse, sier Johansen.

Han forklarer at ved oversøking vil søkerne gjennomføre en opptaksprøve, som varer i en dag og består av ulike koordinative og motoriske øvelser med og uten redskap. I tillegg skal søkerne gjennomføre en hinderløype på tid, samt en biptest (utholdenhetstest).

SLIK KAN DET BLI: Målet til WANG Ung er å skape et godt lærings- og utviklingsmiljø blant idrettsungdom, slik at flere vil fortsette med aktiv idrett og skole. Her ser du et bilde fra skolen i Oslo. Foto: Wang Ung Follo

 

Til toppen