SKAL ÅPNES OM TRE ÅR: Elever som sogner til Hellerasten og Fløysbonn ungdomsskoler skal gå ved den nye ungdomsskolen, som er planlagt ferdigstilt i Sofiemyr idrettspark i løpet av siste halvdel av 2021 - med innflytting i 2022.

Nyheter Ny ungdomsskole

SKAL ÅPNES OM TRE ÅR: Elever som sogner til Hellerasten og Fløysbonn ungdomsskoler skal gå ved den nye ungdomsskolen, som er planlagt ferdigstilt i Sofiemyr idrettspark i løpet av siste halvdel av 2021 - med innflytting i 2022. (Illustrasjon: Arkitema)

Ønsker innspill til nytt skolenavn på Sofiemyr

Har du forslag til hva den nye ungdomsskolen som skal bygges på Sofiemyr skal hete? Send inn ditt forslag innen 15. februar.

Det er kommunen som ber innbyggerne om innspill til nytt skolenavn.

Alle forslagene vil bli behandlet i Ungdomsrådet for så å bli behandlet av Barn og unges kommunestyre (BUK) til våren. Det endelige forslaget vil deretter bli behandlet og vedtatt politisk.

Foreløpig er det ikke avklart om det blir kommunestyret eller formannskapet som skal fatte det endelige vedtaket. Det er heller ikke satt dato for når saken om skolenavnet skal behandles politisk, ifølge kommunikasjonsrådgiver Silje Johanne Stavik.

Les også: – Bør hete Sofie ungdomsskole

Føler seg overkjørt

Lokalpolitiker Hans Martin Enger (MDG) var den første som skrev sitt forslag etter at kommunen ba innbyggerne om innspill til nytt skolenavn.

«Salamander skole», skrev Enger på på kommunens Facebook-side.

Forslaget hans var nok ironisk siden Enger som mange andre føler seg oppgitt etter den siste prosessen rundt det nye kommunevåpenet til Nordre Follo, der folkets favoritt «salamander» ble ignorert og vraket av politikerne.

Les også: Havreakset slo salamanderen

Kommentarfeltet på kommunens Facebook-side var preget av negative kommentarer.

«Hvorfor be om det? Demokratiets tid er over. Dere overkjører folk hele tiden. Skremmende!!!» skrev Gunn Helene Ekerby.

Les også: Ny ungdomsskole, men hva blir navnet?

Skal åpnes om tre år

Den nye skolen skal være innflyttingsklar om tre år. Området hvor skolen skal bygges ligger i en skrent – fra platået der Sofiemyr og Fløysbonn skoler nå ligger og ned mot idrettsanlegget og Brytehuset.

Skolen og idrettshallen kommer til å «henge sammen». Hovedinngangen blir fra idrettsparken som ligger ned mot Kongeveien. Skolen ligger på motsatt side, der Holbergs vei går. Det vil være flere innganger, også direkte inn på skolen.

Les også: Skole + idrettshall = sant

Fram skole

Alle skolene i Oppegård er tidligere invitert til å komme med forslag til navn. Elever fra 5. til og med 10. trinn har gitt sine innspill, som klassene har stemt over.

Navneforslagene gikk så  videre til BUK, som behandlet saken i møte 22. november i fjor. BUK stemte over forslagene og «Fram skole» ble enstemmig valgt. I tillegg vedtok BUK at de ønsket flere bidrag, spesielt fra lærerne og alle innbyggerne.

Du kan sende inn ditt navneforslag med begrunnelse til kommunen ved å sende en e-post til postmottak@oppegard.kommune.no

Les osgå: Foreslår null parkeringsplasser ved to nye skoler på Sofiemyr

Fem om nytt skolenavn

Oppegård Avis har vært innom Kolbotn torg og snakket med fem forbipasserende om nytt skolenavn. Sjekk hva folket mener om saken:

Erik Russwurm (34), Sofiemyr: – Jeg synes Fram skole er et fint og passende navn, så jeg støtter dette forslaget. Nytt skolenavn bør bestemmes av innbyggerne, etter min mening. Jeg er lei av at politikerne overkjører folket. (Foto: Yana Stubberudlien)
Lisa Marie Romberg-Haugan (10), Tårnåsen: – Den nye skolen bør hete Kongestien skole fordi den ligger ved Kongeveien. Jeg synes også det høres kjempefint ut. Jeg liker også navnet Fram skole. Elevene som skal gå på denne skolen, bør avgjøre navnet. (Foto: Yana Stubberudlien)
Simen Hanssen (43), Greverud: – Jeg liker navnet Fram og synes det harmonerer godt med Roald Amundsen videregående skole. Det kan også være greit å velge et navn som ikke er geografisk. Politikerne bør bestemme seg på forhånd om hvem som skal bestemme navnet til slutt. Barna bør involveres i prosessen. (Foto: Yana Stubberudlien)
Lillian Baltzrud (39), Myrvoll: – Jeg er tilhenger av demokratiske prosesser generelt sett, men valg av et skolenavn er ikke så viktig for meg. Hvis politikerne er lure, kan de la folket bestemme det. Fram er et godt forslag, og jeg tror politikerne vil klare å leve godt med det. (Foto: Yana Stubberudlien)
Conny Karlsson (64), Tårnåsen: – Jeg synes navnet Fram skole passer fint. Det er først og fremst valgt ev elevene, og kan også assosieres med framtid og Roald Amundsen, som er veldig positivt. Jeg synes innbyggerne bør bestemme navnet til den nye skolen. (Foto: Yana Stubberudlien)

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen