YTTERLIGERE SKADER: Hele bunnen på bassenget må repareres i tillegg til skadene på veggene. Skadene på bununen ble avdekket da bassenget ble tappet ned.
Nyheter
YTTERLIGERE SKADER: Hele bunnen på bassenget må repareres i tillegg til skadene på veggene. Skadene på bununen ble avdekket da bassenget ble tappet ned. (Foto: Yana Stubberudlien)

Oppdaget flere skader i svømmehallen - gjenåpningen utsatt

Reparasjonskostnadene nærmer seg to millioner kroner.

Det er nødvendig å renovere hele bunnen av bassenget og arbeidet vil derfor ta noe lengre tid.

– Vi forventer å kunne åpne i løpet av februar 2020, skriver Oppegård kommune i en pressemelding.

– Ikke overraskende

Det store bassenget i Sofiemyrhallen har vært stengt siden i sommer da et stort antall fliser løsnet fra bassenget. Da bassenget ble tappet ned, ble også deler av bunnen skadet. 

– Dette var ikke overraskende, selv om vi i det lengste håpet det ikke skulle skje, sier leder for drift og vedlikehold i kommunen, Hogne Haug.

I midten av september inngikk kommunen kontrakt med leverandør om å reparere veggene og bunnen av bassengets grunne del. Det ble tatt høyde for at det kunne komme tilleggsarbeid dersom det ble avdekket ytterligere skader.

– Arbeidet startet 23. september og det ble klart at det også er nødvendig å rehabilitere bunnen i den skrå og dype delen av bassenget.

Prisøkning

Dette betyr at arbeidet varer i 131 dager istedenfor 90 dager, og at prisen øker fra 1 275 000 til 1 894 000 kroner. Dette er naturligvis veldig leit for alle som bruker svømmehallen. Vi ser frem til at vi kan ønske alle velkommen tilbake til svømmehallen igjen, sier Haug.

Kommunen skriver i pressemeldingen at de har har tett dialog med Kolbotn idrettslag om alternativer for svømmeskolen. Elever i 4. trinn vil ha svømmeopplæring ved Seiersten bad i Drøbak. Kommunen forventer å kunne åpne begge bassengene i Sofiemyrhallen igjen i løpet av februar 2020.

TRIST SYN: Dette var synet som møtte den som jobbet i Sofiemyr svømmehall 26. juli i sommer. Foto: Oppegård kommune

Nyheter Nytt helsesenter på Trollåsen

Fikk avslag fra Fylkesmannen

Etter en naboklage har Fylkesmannen satt en foreløpig stopper for byggingen av et nytt helsesenter på Trollåsen. Avslaget fra Fylkesmannen gjør at prosjektet skal utsettes ytterligere i påvente av en ny omregulering av tomten. Les hele saken

Nyheter Sumpskogen ved Storebukta

– En hån mot naturen

Leder i Naturvernforbudet i Nordre Follo, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, reagerer sterkt på anleggelse av den nye gangveien inne i den rødlistede sumpskogen ved Storebukta. – Verken utbyggeren eller kommunen ved Vei og Park har faglig kompetanse til å vurdere felling av trær der, sier hun. Les hele saken

Til toppen