PSYKISK HELSE: Oppegård kommune lanserer et nytt tilbud, Forebyggende psykisk helsehjelp.
Nyheter
PSYKISK HELSE: Oppegård kommune lanserer et nytt tilbud, Forebyggende psykisk helsehjelp. (Lisa F. Young)

Oppegård kommune lanserer Forebyggende psykisk helsehjelp

Psykisk helsetjeneste i Oppegård kommune lanserer lavterskeltilbudet Forebyggende pyskisk helsehjelp.

Psykisk helsetjeneste i Oppegård kommune inviterer til lansering av Forebyggende helsehjelp. Dette er et gratis tilbud til personer med lett til moderat angst, depresjon, søvnvansker eller begynnende rusmisbruk. Det trengs ingen henvisning for å melde seg på tilbudet, som er for alle mellom 16 og 100 år. 

Les også: Det blir ikke helsehus på Kodak

– Vi vet at vi må komme tidlig til for å redusere den psykiske sykdomsbyrden i befolkningen, og dette markerer oppstarten for vår nye strategi for dette. Tilbudet inkluderer blant annet internettassistert veiledet selvhjelp, mestringsgrupper og opptil åtte samtaler med en terapeut, sier Iver Strandheim, psykolog i Psykisk helsetjeneste. 

Oppstart i februar

Tilbudet starter opp 1. februar klokken 13.00 med informasjon fra Forebyggende psykisk helse-teamet. Fra 14.00 til 15.00 skal Oskar Blakstad snakke om assistert selvhjelp.no. Det blir også enkel bevertning. 

Les også: – Skadelig taushet

– 23. januar  avholdes det lanseringsseminar for tilbudet, og er hovedsaklig rettet mot fagpersoner og samarbeidspartnere, men innbyggere er også velkomne, sier Strandheim. 

– Selve tilbudet som opprettes er det ingen påmeldingsfrist for. Her tar innbyggerne kontakt med oss etter behov, forteller han.  

Dersom du ønsker du å være med på lanseringsseminaret, må du melde deg på innen 15. januar. Her er det er begrenset med plasser. Påmelding gjøres ved å sende en e-post til iver.strandheim@oppegard.kommune.no 

Til toppen