PSYKISK HELSE: Oppegård kommune lanserer et nytt tilbud, Forebyggende psykisk helsehjelp.
Nyheter
PSYKISK HELSE: Oppegård kommune lanserer et nytt tilbud, Forebyggende psykisk helsehjelp. (Lisa F. Young)

Oppegård kommune lanserer Forebyggende psykisk helsehjelp

Psykisk helsetjeneste i Oppegård kommune lanserer lavterskeltilbudet Forebyggende pyskisk helsehjelp.

Psykisk helsetjeneste i Oppegård kommune inviterer til lansering av Forebyggende helsehjelp. Dette er et gratis tilbud til personer med lett til moderat angst, depresjon, søvnvansker eller begynnende rusmisbruk. Det trengs ingen henvisning for å melde seg på tilbudet, som er for alle mellom 16 og 100 år. 

Les også: Det blir ikke helsehus på Kodak

– Vi vet at vi må komme tidlig til for å redusere den psykiske sykdomsbyrden i befolkningen, og dette markerer oppstarten for vår nye strategi for dette. Tilbudet inkluderer blant annet internettassistert veiledet selvhjelp, mestringsgrupper og opptil åtte samtaler med en terapeut, sier Iver Strandheim, psykolog i Psykisk helsetjeneste. 

Oppstart i februar

Tilbudet starter opp 1. februar klokken 13.00 med informasjon fra Forebyggende psykisk helse-teamet. Fra 14.00 til 15.00 skal Oskar Blakstad snakke om assistert selvhjelp.no. Det blir også enkel bevertning. 

Les også: – Skadelig taushet

– 23. januar  avholdes det lanseringsseminar for tilbudet, og er hovedsaklig rettet mot fagpersoner og samarbeidspartnere, men innbyggere er også velkomne, sier Strandheim. 

– Selve tilbudet som opprettes er det ingen påmeldingsfrist for. Her tar innbyggerne kontakt med oss etter behov, forteller han.  

Dersom du ønsker du å være med på lanseringsseminaret, må du melde deg på innen 15. januar. Her er det er begrenset med plasser. Påmelding gjøres ved å sende en e-post til iver.strandheim@oppegard.kommune.no 

Nyheter Skøytebane på Jan Baalsruds plass

– Hærverk eller teknisk svikt?

Skøytebanen på Kolbotn skulle bli førjulsgaven fra kommunen, men den har ikke kommet på plass ennå. I midten av forrige uke ble området pyntet med juletrær og lys, men et par dager senere var det mørkt igjen og siden har lysene vært slukket. Les hele saken

Til toppen