DØMT: 40-åringen fra Oppegård ble dømt i Follo Tingrett 18. mars.
Nyheter
DØMT: 40-åringen fra Oppegård ble dømt i Follo Tingrett 18. mars. (Foto: Oppegård Avis)

Oppegård-mann dømt for trygdesvindel

Den 40 år gamle Oppegård-mannen mottok 68 530 kroner fra NAV som han ikke hadde krav på.

Den 40 år gamle mannen fra Oppegård ble 18.mars dømt til 36 timer samfunnsstraff over 120 dager, for brudd på straffeloven paragraf 371 b, som omhandler bedrageri. 

Over en fire måneders periode i 2017 mottok mannen dagpenger tilsvarende 68 530 kroner fra NAV, basert på meldekort han sendte inn. Senere ble det oppdaget at mannen hadde jobbet nesten 600 timer i perioden han mottok støtte.  

Mannen erkjente straffskyld i sin forklaring til politiet, og vedtok også dommen da den ble avsagt i Follo Tingrett mandag. 

40-åringen er tidligere dømt i Oslo Tingrett for bedrageri, noe som var skjerpende for retten i sin avgjørelse om dom.  Mannen fikk noe strafferabatt for å ha tilstått forholdet. Uten tilståelsen mener retten at antall timer samfunnstraff ville vært mellom 40-42 timer. 

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Til toppen