AKSJONERTE: Oppegård Natur og Ungdom aksjonerte mandag 5. februar mot at Staten er frifunnet fra klimasøksmålet. Fra venstre: Leder i Oppegård Natur og Ungdom, Jenny Jæger, Aksel Bødtker, Idun Katrine Frislid, Ahmad Gharib, Gard Haakon Duaas.
Nyheter
AKSJONERTE: Oppegård Natur og Ungdom aksjonerte mandag 5. februar mot at Staten er frifunnet fra klimasøksmålet. Fra venstre: Leder i Oppegård Natur og Ungdom, Jenny Jæger, Aksel Bødtker, Idun Katrine Frislid, Ahmad Gharib, Gard Haakon Duaas. (Foto: Oppegård Natur og Ungdom)

Oppegård Natur og Ungdom kjemper videre

Staten ble frifunnet i klimasøksmålet, men nå anker Greenpeace og Natur og Ungdom dommen til Høyesterett. Og vår egen klima-engasjerte ungdom er med på aksjonen!

Det skjer mye på klimafronten om dagen!

Det har nettopp vært nasjonal klimafestival (17.-28. januar), som her i Oppegård ble markert med klimakonsert og åpne samtaler på Kolben lørdag 28. januar.

Les også: Kom på klimafestival- og konsert!

Og den 4. januar kom svaret fra klimasøksmålet: Staten ble frifunnet. 

Men Greenpeace, Natur og Ungdom og de andre engasjerte i saken gir seg ikke, og blant dem er våre egne klimabevisste ungdommer.

Saken fortsetter under bildet. 

FEMTI PLAKATER: I løpet av mandag kveld hang de opp over femti plakater på Kolbotn. Foto: Oppegård Natur og Ungdom

Engasjert lokalungdom

Mandag 5. februar ble det kjent at Greenpeace Norge og Natur og Ungdom har anket dommen fra tingretten i klimasøksmålet, og tar det nå videre til høyesterett.

Leder i Oppegård Natur og Ungdom, Jenny Jæger, fikk med seg flere fra organisasjonen på kort varsel, og sammen aksjonerte de mandag kveld, 5. februar, på Kolbotn og hang opp over femti plakater. 

Les også: Stod opp 05:45 for å feire miljøvern!

– Aksjonen gikk veldig bra! Selv om det var kaldt, fikk vi hengt opp mange plakater, og vi har fått respons fra venner og familie om at de har sett plakatene våre, så det er morsomt at vi blir lagt merke til, sier hun.

Saken fortsetter under bildet. 

AKSJONERTE: Oppegård Natur og Ungdom aksjonerte mandag 5. februar mot at Staten er frifunnet fra klimasøksmålet. Fra venstre: Leder i Oppegård Natur og Ungdom, Jenny Jæger, Aksel Bødtker, Idun Katrine Frislid, Ahmad Gharib, Gard Haakon Duaas. Foto: Oppegård Natur og Ungdom

 

Klimasøksmålet

Bakgrunnen for saken er at Natur og Ungdom og Greenpeace har saksøkt staten for grunnlovsbrudd. Rettsaken pågikk i Oslo Tingrett 14 - 23. november 2017.

Les også: Oppegård SVs leder ønsker ikke "monster-hotell" på Sofiemyr

Natur og Ungdom og Greenpeace har i samarbeid med flere andre organisasjoner og engasjerte enkeltpersoner saksøkt den norske staten for brudd på Grunnlovens § 112; den såkalte “Miljøparagrafen”.

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen