DELTE UT: Ordfører Thomas Sjøvold i Oppegård og Ski-ordfører Hanne Opdan delte ut oransje skjerf for å sette fokus på årets TV-aksjon.
Nyheter
DELTE UT: Ordfører Thomas Sjøvold i Oppegård og Ski-ordfører Hanne Opdan delte ut oransje skjerf for å sette fokus på årets TV-aksjon. (Sigbjørn Vedeld)

Oppegård vant skjerf-duellen

Strikkingen tok så av at butikkene gikk tomme for oransje garn.

Tirsdag morgen var ordførerne i Oppegård og Ski tidlig oppe for å være med på å dele ut skjerf, som er blitt strikke for å sette fokus på årets TV-aksjon. 

– Jeg var på toget til Ski klokken 0630, men det er ikke noe problem å være oppe tidlig når formålet er å spre varme og budskapet om TV-aksjonen, sier Thomas Sjøvold. 

Oppegård vant

Etter besøket på Ski, dro ordførerne videre til Kolbotn stasjon, hvor reisende fikk utdelt oransje skjerf. 

Kommunene har hatt en konkurranse pågående for å strikke flest skjerf. Tirsdag morgen viste tellingen at Oppegård gikk av med seieren. Strikkere i Oppegård produserte 86 skjerf, mens det i Ski ble laget 71. 

– Jeg vil sende en stor takk til alle som har strikket. Denne konkurransen har skapt et veldig stort engasjement, og det er det absolutt viktigste. Det gikk faktisk så langt at butikkene har gått tomme for oransje garn,  sier Ski-ordfører Hanne Opdan. 

– Skal gi mest

Oppegård-ordføreren er også strålende fornøyd det det store engasjementet, men har samtidig en oppfordring: 

– Vi trenger enda flere bøssebærere. Husk at årets TV-aksjon er den mest lokale som har vært på mange år. Det er sambygdinger av oss som har får god hjelp av Kirkens Bymisjon. Mitt mål er at Oppegård skal bli kommunen som gir mest i Follo, sier Thomas Sjøvold. 

Tvillingbyene Kolbotn og Ski

Hvor lenge skal det få være sånn?

"Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye", skriver leser Anne Elisabeth Henriksen fra Kolbotn. Les hele saken

Gjersjøelva natur- og kulturpark

Ferdig med restaureringen av ruinene etter Stubljan

Gjersjøelva natur- og kulturpark fikk i 2018 en halv million kroner av Sparebankstiftelsen til restaurering av ruinene etter en nedbrent herregård ved Hvervenbukta. Det har vært et utfordrende arbeid å bygge opp muren på nytt. Frank Westgaard fra Svartskog har gjort et formidabelt arbeid. Sjekk resultatet! Les hele saken

Til toppen