KONSTITUERT RÅDMANN: Monica Lysebo kan bli konstituert rådmann i Oppegård frem til sammenslåingen med Ski ved nyttår. Det er kommunestyret som skal behandle saken mandag neste uke.

Nyheter Ny rådmann i Oppegård

KONSTITUERT RÅDMANN: Monica Lysebo kan bli konstituert rådmann i Oppegård frem til sammenslåingen med Ski ved nyttår. Det er kommunestyret som skal behandle saken mandag neste uke. (Foto: Silje Johanne Stavik)

Oppegårds nye rådmann

Mandag neste uke skal kommunestyret i Oppegård ansette en ny rådmann for resten av året.

Lars Henrik Bøhler sluttet i stillingen som rådmann mandag forrige uke, for å ta over som administrerende direktør i Omsorgsbygg Oslo KF.

Det er kommunestyret som skal ansette en ny rådmann for resten av året. Saken skal behandles mandag neste uke (23. september).

Tidligere i sommer fikk ordføreren fullmakt til å innstille Monica Lysebo (46) som ny konstituert rådmann i perioden fra 9. til 23. september. Innstillingen ble enstemmig vedtatt i formannskapet 2. juli.

Les også: – Dette vil smerte, men er helt nødvendig

Fra rådmann til kommunalsjef for samfunn og bærekraft

I løpet av denne uken vil det bli fremlagt en sak for kommunestyret hvor Lysebo innstilles som konstituert rådmann fra 24. september til og med 31. desember 2019.

Fra 1. januar 2020 er Lysebo ansatt som kommunalsjef for samfunn og bærekraft i Nordre Follo kommune. Det er tidligere kjent at Gro Herheim blir administrasjonssjef i Nordre Follo kommune. 

Utdannet innen jus, HR og ledelse

Lysebo er gift, har to barn og er bosatt i Ski. 46-åringen er utdannet jurist og har i tillegg utdanning innenfor HR og ledelse fra BI. 

Før Lysebo overtok stillingen som rådmann, jobbet hun som kommunalsjef for organisasjonsutvikling, samfunn og byggesak i Oppegård kommune.

Hun har også vært prosjektleder for kommunereformen, leder for HR, økonomi og tjenesteutvikling, og juridisk rådgiver og koordinator for jus og innkjøp.

Les også: Alle sjefene beholder jobben

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen