FORNØYD: Aksjonsleder Marte Johanne Bjerke Lie i Oppegård kommune gleder seg over millionen som kom inn til årets TV-aksjon fra Oppegårds innbyggere.
Nyheter
FORNØYD: Aksjonsleder Marte Johanne Bjerke Lie i Oppegård kommune gleder seg over millionen som kom inn til årets TV-aksjon fra Oppegårds innbyggere. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Over en million til Røde Kors fra Oppegård

Stor gavmildhet under årets TV-aksjon på søndag.

Søndag gikk årets TV-aksjon av stabelen, og Oppegårds snaue 27.000 innbyggere åpnet lommeboken og ga velvillig til bøssebærerne.

STORE SUMMER: Rundt 1,1 millioner kroner er mye penger. De går til en god sak!
STORE SUMMER: Rundt 1,1 millioner kroner er mye penger. De går til en god sak! Foto: Anders Nordheim Dahl

Totalt kom det inn 1.125.211 kroner fra Oppegård til årets TV-aksjon. Totalt i landet kom det inn 219.633.128 kroner.

– Dette er et fantastisk resultat og mye bedre enn hva jeg trodde på forhånd. Årets aksjon har gått kjempefint, og mottagelsen av bøssebærerne der ute var svært god. Jeg er veldig fornøyd, sier aksjonsleder Marte Johanne Bjerke Lie i Oppegård kommune.

Nest mest i Follo

I snitt ga hver innbygger i kommunen 42 kroner til årets aksjon, som er elleve øre mindre enn landsgjennomsnittet. Dette er fem kroner mer enn vi ga til fjorårets aksjon i snitt.

Oppegård var forøvrig den syvende mest gavmilde kommunen i fylket, og den 305. mest gavmilde av landets 429 kommuner. 

Fornøyd

Leder Wencke Haugeng i Oppegård Røde Kors er storfornøyd med resultatet 

OGSÅ FORNØYD: Leder i Oppegård Røde Kors, Wenche Haueng (t.v.) er godt fornøyd med årets innsamlingssum. Her er hun fotografert sammen med nestleder nestleder Dag Johnsrud.
OGSÅ FORNØYD: Leder i Oppegård Røde Kors, Wenche Haueng (t.v.) er godt fornøyd med årets innsamlingssum. Her er hun fotografert sammen med nestleder nestleder Dag Johnsrud. Foto: Jan Walbeck

– Folk har vært veldig positive til årets aksjon. Vi hadde kanskje satt oss et høyere mål, men vi er fornøyde med summen. Disse pengene kommer til å komme godt med, og meldingene vi har fått fra bøssebærerne er at folk har virket positive til årets aksjon, sier hun. 

Lokalavdelingen i Røde Kors fortsetter nå med aktivitetene sine, blant annet for flyktningene som kommer hit til Oppegård. 

– Ungdomsavdelingen starter snart opp med noe de kaller for Flyktningkompis, og i tillegg har vi slyktningguide og besøksvenn-tjenester. Nytt av året er også at hjelpekorpset har begynt med donorkjøring i tillegg til den vanlige ambulansetjenesten, samt at vi fortsetter arbedidet med å bistå i leteaksjoner både lokalt og utenfor kommunen, sier hun. 

Dette går pengene til

Pengene fra årets Tv-aksjon går i år til Røde Kors for å hjelpe mennesker som er på flukt, enten fra krig eller katastrofer.

TV-aksjonen skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

Pengene som kommer inn går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras, og i tillegg skal en del av pengene også brukes til dem som kommer hit til Norge. 

PS! Klikk her for å lese mer om årets aksjon på hjemmesidene til TV-aksjonen! Her finner du mange interessante artikler om årets TV-aksjon!

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen