BEGRENSER FEIRINGEN: I år får russen flere begrensninger å forholde seg til. Russepresident Tobias Huse (innfelt) ved Roald Amundsen Videregående Skole har blandede følelser.
Nyheter
BEGRENSER FEIRINGEN: I år får russen flere begrensninger å forholde seg til. Russepresident Tobias Huse (innfelt) ved Roald Amundsen Videregående Skole har blandede følelser. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Over og ut for rus(s)en

Øst politidistrikt har lagt ned forbud mot medbrakt alkohol på russetreff. Det gjelder alle kommuner som dekkes av Øst politidistrikt, også Oppegård. Den lokale russepresidenten, Tobias Huse, har blandede følelser.

Øst politidistrikt har lagt ned forbud mot medbrakt alkohol på alle russetreff som arrangeres innenfor politidistriktet.

Det betyr at arrangementer som er for russen må søke om skjenkebevilling på lik linje med andre offentlige arrangementer, og russen kan ikke lenger nyte medbrakt alkohol.

Blandede følelser

Det er opp til hver enkelt kommune om de ønsker å gi bevilling til et arrangement. Russepresident på Roald Amundsen videregående skole, Tobias Huse, har blandede følelser for det nye forbudet.

RUS(S)KONTROLL: Tobias Huse, russepresident på Roald Amundsen videregående skole, tror den nye loven kan begrense alkoholinntaket.
RUS(S)KONTROLL: Tobias Huse, russepresident på Roald Amundsen videregående skole, tror den nye loven kan begrense alkoholinntaket. Foto: Privat

Les også: Russen tar et krafttak mot kreft

– Det er vel litt blandet. På en måte er det en god ting i og med at det vil begrense alkoholinntaket til en del, i og med at det blir høyere priser. Det er positivt at det blir et litt annet inntak egentlig. På den annen side kan det hende at færre ønsker å dra på arrangementene og det kan virke mindre samlende, sier Huse.

Tror ikke noen ombestemmer seg 

Et av de største arrangementene som berøres av dette er det årlige landstreffet i Halden. Arrangørene har allerede solgt 5000 billetter til det populære russetreffet.

Nå vurderer de å flytte arrangementet til et sted med mer liberal praksis. Huse tror ikke det vil spille så stor rolle for Oppegård-russens deltakelse. 

– Tror ikke det vil ha en særlig påvirkning. Jeg tror ikke at man velger å ikke dra på et arrangement fordi de har endret lovene. Jeg tror ikke noen kommer til å ombestemme seg hvis de allerede har kjøpt billett, sier Huse.  

Les også: – Jeg er superklar for Kolbotn!

PS! Saken fortsetter under bildet! 

MORO I FJOR: Vallhall-bussen var et populært innslag i russefeiringen i fjor. I år må russen nok trolig begrense seg mer enn hva denne gjengen måtte i fjor.
MORO I FJOR: Vallhall-bussen var et populært innslag i russefeiringen i fjor. I år må russen nok trolig begrense seg mer enn hva denne gjengen måtte i fjor. Foto: Thomas_Hysvaer

Kan føre til færre arrangementer

Huse er redd for at lovendringen vil føre til færre store og samlende arrangementer for russen.

– Det kan bli færre slike store samlende arrangement på tvers av skole i og med at det blir ekstra utgifter med å ha et utsalgssted og noen til å selge, sier han.

Russepresidenten er synes det er dumt dersom det blir færre arrangementer for russen som følge av dette, men er positivt innstilt til et mer kontrollert alkoholinntak.   

FULLT TRØKK: Her ser du bussen Milorg fra fjorårets feiring.
FULLT TRØKK: Her ser du bussen Milorg fra fjorårets feiring. Foto: Thomas Hysvaer

Les også: Ny storsatsning på toppidrett

– At det blir færre arrangementer er ikke positivt for oss eller det samlende fellesskapet. Men som sagt at høyere priser fører til begrenset inntak er en positiv ting. Blir det forbud mot å ta inn alkohol selv blir det mer kontroll på hva man får i seg og man forholder seg til den alkoholen man har lov til å innta ifølge loven, sier Huse. 

Den generelle stemningen blant russen i Oppegård er nok likevel at de skulle vært dette foruten.

– Mitt inntrykk er at den generelle oppfatningen av regelen, hvis den blir innført på landsbasis, er at russen ikke ønsker den av økonomiske årsaker, avslutter Huse. 

Til toppen