STORE MENGDER: Dette er bare en av de mange stappfulle hyllene med julepost som er på post i butikk hos Coop Mega på Kolbotn. Elena Simeonova er en av de som jobber på spreng for å sørge for at alle får pakkene sine.
Nyheter
STORE MENGDER: Dette er bare en av de mange stappfulle hyllene med julepost som er på post i butikk hos Coop Mega på Kolbotn. Elena Simeonova er en av de som jobber på spreng for å sørge for at alle får pakkene sine. (Peder Blümlein)

Pakkebonanza på postbutikken!

Det nærmer seg jul og hos Coop Mega på Kolbotn opplever man for tiden årets store pakkerush! Det betyr store utfordringer for det lille kontoret, for i juletiden SKAL pakkene fremtidsnok!

Når all juleposten til de som bor på Tårnåsen, Trollåsen og Kolbotn skal på et lite postkontor, kan det bli kaotisk. Post i butikk på Coop Mega Kolbotn opplever nå årets travleste periode.

Med så mange pakker som skal scannes, sorteres og leveres, er det klart det kan bli stressende å jobbe i det lille postkontoret. De ansatte har klart å holde hodet kaldt.

Les også: Endelig blir det skøyteis

– Jeg synes de ansatte har vært helt fantastiske til å håndtere alt stresset nå, det må jeg si. Under hele åpningstiden vår er de to utleveringspunktene våre bemannet. Man blir jo stresset av å se køen som er utenfor posten, men de har vært flinke til å beholde roen, forteller butikksjef i Coop Mega, Elin Andersson.

– Jeg tror kundene har litt forståelse for at ting kan ta tid. De fleste er jo hyggelige og skjønner at vi jobber så fort vi kan, forteller Elena Simeonova som jobber i post i butikk.

PS! Saken fortsetter under bildet!

PAKKE-PAKKE-PAKKE-PAKKE.: Når pakkene kommer inn må alle scannes slik at folk får informasjon over hvor pakken er.
PAKKE-PAKKE-PAKKE-PAKKE.: Når pakkene kommer inn må alle scannes slik at folk får informasjon over hvor pakken er. Bilde: Peder Blümlein

Mer og mer for hver år

Hvert år merker posten på Kolbotn at det blir flere og flere pakker som kommer inn. Netthandel virker det som har skylda for det.

– Det har jo virkelig eskalert, og det er på grunn av netthandel selvfølgelig, forteller Andersson.

Les også: Kjøp lokale bøker i bokhandelen til jul

– Venner og bekjente som sier at vi har handlet alt på nett fordi vi ikke orker julestresset, så jeg skjønner jo at det øker. Butikken derimot er ikke dimensjonert for alle pakkene som kommer. Post i butikk ble jo bygd for noen år siden, da netthandel kanskje ikke var så stort tema, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

OVERFYLT: Når plass er den største utfordringen må alt tilgjengelig areal brukes.
OVERFYLT: Når plass er den største utfordringen må alt tilgjengelig areal brukes. Bilde: Peder Blümlein

Plass er utfordringen

På Kolbotn kommer pakker fra Kolbotn, Trollåsen og Tårnåsen til en liten post i butikk. Etter at Norgesgruppen sluttet med post i butikk på Trollåsen og Tårnåsen slo de seg sammen med Kolbotn. Da kan det bli store utfordringer.

Les også: Sterkt salg for Oppegårdakevittene før jul

– Den største utfordringen er definitivt plass. Vanlige dager er det helt greit, men nå som det er jul, blir kapasiteten sprengt. Sånn som på mandag da det kom 70-80 paller inn på lageret da blir det vanskelig. Vi fikk 18 sekker med post.

– Ofte må jeg løpe helt til lageret på den andre siden av butikken for å hente pakker, og da tar jo ting mye lengre tid, forteller Simeonova.

PS! Saken fortsetter under bildet!

JOBBER PÅ SPRENG: Under hele åpningstiden til Coop Mega er det full bemanning på post i butikk. Likevel kan det bli lange køer.
JOBBER PÅ SPRENG: Under hele åpningstiden til Coop Mega er det full bemanning på post i butikk. Likevel kan det bli lange køer. Bilde: Peder Blümlein

Startskuddet

24. november var det Black Friday, og folk strømmet til nettbutikkene for å sikre seg tilbud. Da gikk startskuddet for julerushet i post i butikk på Kolbotn.

– Det største rushet av post gjennom hele året er helt klart fra black friday til nå. På Black Friday-uken, da smalt det, forteller Andersson.

Les også: Nå er det endelig skøyteis

Hele desember er det hektisk hos posten, men det letter etter julaften.

STORE MENGDER: Dette er bare en av de mange stappfulle hyllene med julepost som er på post i butikk hos Coop Mega på Kolbotn. Elena Simeonova er en av de som jobber på spreng for å sørge for at alle får pakkene sine.
STORE MENGDER: Dette er bare en av de mange stappfulle hyllene med julepost som er på post i butikk hos Coop Mega på Kolbotn. Elena Simeonova er en av de som jobber på spreng for å sørge for at alle får pakkene sine. Bilde: Peder Blümlein

 

Sport Kunstgress på Østre Greverud

– Banen er isete og helt ubrukelig til fotball

De siste to ukene er flere fotballtreninger på kunstgressbanen på Østre Greverud blitt avlyst og nå har de første kampene mot andre lag også blitt avlyst. Alt på grunn av at undervarmen ikke virker. Fotballmiljøet er frustrert. Les hele saken

Til toppen