PIPEBRANN: Brannvesenet måtte rykke ut til en pipebrann i går, det viste seg å være udramatisk .
Nyheter
PIPEBRANN: Brannvesenet måtte rykke ut til en pipebrann i går, det viste seg å være udramatisk . (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Pipebrann på Greverudkollen

Tirsdag 9. januar rykket brannvesenet ut ti len pipebrann på Greverudkollen.

Tirsdag ettermiddag klokken 17.00, fikk brannvesenet inn en melding om en pipebrann på Greverukollen i Oppegård. Det viste seg å være lite dramatisk, ifølge vaktleder i alarmsentralen Brann Øst, Frode Johannessen.  

Les også: To ble avskiltet i kontroll

– Det var en helt vanlig pipebrann uten dramatikk.  Det ble gitt fyringsforbud til feieren har vært der, sier Johannessen. 

Ringer raskt

Brannvesenet opplyser om at de ikke vet hva årsaken til pipebrannen er, men at folk ofte ringer til brannvesenet veldig raskt i slike tilfeller.

– Mange kaller det pipebrann, og ofte er det ved opptenning i peisen, det "poffer" litt og folk ringer fort når det kommer litt gnistregn over pipen, sier Johannessen. 

Les også: Tre trafikkdrepte i Follo i 2017

Johannessen forteller at brannvesenet rykker ut og i hjelper til med å rengjøre pipen, ved slike tilfeller.

– Det vi gjør når vi får melding om pipebrann, i de tilfellene det er god varme, er at vi går på taket og feier, tar ut sot og aske,  og gjør helt rent. Så er det som regel feieren som tar en ordentlig etterkontroll med kamera i pipa, for å at se at det ikke er sprekkdannelser og slikt. I dette tilfelle var det helt udramatisk, avslutter Johannessen. 

  

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen