PIPEBRANN: Brannvesenet måtte rykke ut til en pipebrann i går, det viste seg å være udramatisk .
Nyheter
PIPEBRANN: Brannvesenet måtte rykke ut til en pipebrann i går, det viste seg å være udramatisk . (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Pipebrann på Greverudkollen

Tirsdag 9. januar rykket brannvesenet ut ti len pipebrann på Greverudkollen.

Tirsdag ettermiddag klokken 17.00, fikk brannvesenet inn en melding om en pipebrann på Greverukollen i Oppegård. Det viste seg å være lite dramatisk, ifølge vaktleder i alarmsentralen Brann Øst, Frode Johannessen.  

Les også: To ble avskiltet i kontroll

– Det var en helt vanlig pipebrann uten dramatikk.  Det ble gitt fyringsforbud til feieren har vært der, sier Johannessen. 

Ringer raskt

Brannvesenet opplyser om at de ikke vet hva årsaken til pipebrannen er, men at folk ofte ringer til brannvesenet veldig raskt i slike tilfeller.

– Mange kaller det pipebrann, og ofte er det ved opptenning i peisen, det "poffer" litt og folk ringer fort når det kommer litt gnistregn over pipen, sier Johannessen. 

Les også: Tre trafikkdrepte i Follo i 2017

Johannessen forteller at brannvesenet rykker ut og i hjelper til med å rengjøre pipen, ved slike tilfeller.

– Det vi gjør når vi får melding om pipebrann, i de tilfellene det er god varme, er at vi går på taket og feier, tar ut sot og aske,  og gjør helt rent. Så er det som regel feieren som tar en ordentlig etterkontroll med kamera i pipa, for å at se at det ikke er sprekkdannelser og slikt. I dette tilfelle var det helt udramatisk, avslutter Johannessen. 

  

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen