Planlegger badeland og hotell

The Well kan få to nye naboer: et svømmeanlegg for barn og et spahotell.

«Rimi-Hagens» enorme badebalje The Well får trolig to nye naboer: et badeanlegg for barn og et stort spahotell. 

Svært mange har, mer eller mindre siden første spadetak i januar 2014, stilt følgende spørsmål til eierne av The Well: Når kommer hotellet? Svarene vi har fått kan i beste fall beskrives som vage.

Men nå kan vi avsløre at hotell-snøballen ruller for alvor nå selv om eierne så langt har forholdt seg tause om planene. 

NB! Les mer om planene i papirutgaven av Oppegård Avis denne uken. Der står flere detaljer om planene. Nederst i saken kan du se reguleringsplanen som viser flere detaljer om planene også.

TAUS: Thomas Gundersen i Canica sier lite om planene.
TAUS: Thomas Gundersen i Canica sier lite om planene. Foto: Yana Stubberudlien


– Vi er nå i en innledende dialog med kommunen for å se på mulighetene for å realisere byggetrinn to. Utover det vil jeg ikke kommentere saken, sier prosjektleder i Canica, Thomas Gundersen.

Stort badeland

Byggetrinn én var altså spa-anlegget The Well som ble ferdigstilt i desember i fjor. Byggetrinn to åpner muligheten for et badeland for barn på 3.000 kvadratmeter på samme eiendom. Men det planlegges også et stort spahotell. I feltet merket Fase 2 på illustrasjonen nederst i denne saken, er det regulert inn et badeland.

Hvor bygningene kommer er foreløpig uvisst.

Ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold, bekrefter at kommunen har hatt flere møter med Canicas representanter. Han er, som ordførere flest, riktignok hakket mer entusiastisk til badeanlegget med svømmehall enn til hotell.

Ordfører Thomas Sjøvold kommenterer hotell-planene

Blir Choice-drevet

I tillegg til badeanlegget planlegges det altså også et stort «spa-hotell» for å gi både store og små badegjester muligheten til å overnatte. Og skal vi tro kommunens notatblokk blir det en velkjent driver av hotellet.

Ifølge referatet fra junimøtet med kommunen har det Canica-eide selskapet Kongeveien Eiendom allerede vært i dialog med Nordic Choice Hotels. Her går det frem at det vil satses tydelig på et spahotell. 

KLAR TIL Å KJØRE PÅ: Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, er klar som bare det til å drifte hotellet.
KLAR TIL Å KJØRE PÅ: Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, er klar som bare det til å drifte hotellet. Foto: Pressebilde

Bekrefter god dialog

Torgeir Silseth (bildet), administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, bekrefter til Oppegård Avis at de er i dialog med Canica om et hotell ved The Well.

– Vi kjenner Canica-systemet gjennom mange år og spesielt i tilknytning til Farris Bad. Det er derfor naturlig at vi også har snakket sammen om utviklingen av et hotell i tilknytning til The Well. Vi liker å jobbe med Canica og vi har lyst å gjøre noe der ute. Det er der vi er i dag. Prosjektet virker veldig spennende, for de er i ferd med å bygge opp en destinasjon. Kombinasjonen med The Well og et nytt badeland gjør at det er rom for et hotell der, sier Silseth.

I dagens reguleringsplan er det ikke inkludert et hotell på området foreløpig, kun badeanlegget. Ifølge det siste referatet fra møter mellom Canica og Oppegård kommune ønsker førstnevnte å komme i gang med et planinitiativ så raskt som mulig, og gjennomføre reguleringen både med hotell og badeanlegg i planen. I dette referatet antas det at byggetiden vil være rundt 18 måneder.

Les mer om saken hos vårt søstermagasin Hotellmagasinet

BYGGETRINN TO: På Canicas eiendom, syd for The Well, er det i reguleringsplanen lagt til rette for et badeanlegg på 3000 kvadratmeter. Klikk på bildet for å forstørre.
BYGGETRINN TO: På Canicas eiendom, syd for The Well, er det i reguleringsplanen lagt til rette for et badeanlegg på 3000 kvadratmeter. Klikk på bildet for å forstørre. Foto: Kongeveien Eiendom

Kan stå ferdig om et par år

Reguleringstiden i Oppegård kommune ligger på omtrent et halvt år, og det er mulig å kjøre byggesak og regulering parallelt, ifølge kommunen.

Sagt med andre ord: Innen et par år vil høyst sannsynlig Silseth, Stordalen & co ha et nytt spahotell i porteføljen.

Silseth er enig i våre estimater på tid.

– Ja, det er realistisk. Et år med planlegging og et år med bygging virker sannsynlig.

Og han avviser på ingen måte at det er hans kjede som kommer til å drive hotellet.

– Både de og vi håper at det er vi som skal drive det. Det er god stemning, for å si det slik.

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen