TUSSE RUNDT: – Her kan vi arrangere «Open Water»-konkurranser til sommeren. Det finnes jo allerede Ulvøyen Rundt og Tjuvholmen Rundt, og de er meget populære. Her kan vi lage Tusse Rundt i samarbeid med triatlongruppen til KIL, sier Rune Årnes, økonomiansvarlig i KILs svømmegruppe.
Nyheter
TUSSE RUNDT: – Her kan vi arrangere «Open Water»-konkurranser til sommeren. Det finnes jo allerede Ulvøyen Rundt og Tjuvholmen Rundt, og de er meget populære. Her kan vi lage Tusse Rundt i samarbeid med triatlongruppen til KIL, sier Rune Årnes, økonomiansvarlig i KILs svømmegruppe. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Planlegger utendørs svømmeanlegg i Tussetjern!

Spenstige planer på gang i svømmegruppen i KIL.

Til sommeren kan Tussetjern få et utendørs svømmeanlegg, men kun litt over halvparten av midlene er i boks. Nå ber svømmegruppen næringslivet i Oppegård om støtte.

– Vi i Kolbotn idrettslag (KIL) ser for oss at vi gjennom dette prosjektet først og fremst redder liv samt fremmer interessen for svømming og sikkerhet i vann, sier Rune Årnes, økonomiansvarlig i KILs svømmegruppe.

KALDT NÅ: Å svømme i Tussetjern er neppe aktuelt nå, men til våren er det digg å bade der igjen!
KALDT NÅ: Å svømme i Tussetjern er neppe aktuelt nå, men til våren er det digg å bade der igjen! Foto: Yana Stubberudlien

Det var Årnes og hovedtreneren i svømmegruppen, Stephen Marcus, som kom med ideen om etablering av et utendørs svømmeanlegg i Tussetjern. På vegne av svømmegruppen har de søkt kommunen om tilskudd på 100.000 kroner for å kunne gjennomføre prosjektet «Swim Out». I tillegg bidrar frivillige i svømmegruppen med 80 timer dugnad med monterings- og byggingsarbeidene samt kursing av trenere, som er estimert til 38.000 kroner.

Mangler 40.000 kroner

– Prosjektet dreier seg om bygging av et utendørs svømmeanlegg i Tussetjern, med to flyttebrygger, seks banetau, ankre og fem markeringsbøyer. I tillegg vil vi kjøpe noen våtdrakter for barn for å kunne starte allerede i august, sier Årnes.

KLAR FOR UTENDØRS SVØMMEMORO Rune Årnes, økonomiansvarlig i KILs svømmegruppe, er optimistisk med tanke på planene!
KLAR FOR UTENDØRS SVØMMEMORO Rune Årnes, økonomiansvarlig i KILs svømmegruppe, er optimistisk med tanke på planene! Foto: Yana Stubberudlien

Han sier kommunen har støttet prosjektet med 60.000 kroner. Nå mangler de minst 40.000 for å kunne sette i gang. Svømmegruppen ber næringslivet om å hjelpe til.

– Det blir vanskelig for oss å gjennomføre prosjektet uten denne støtten. Vi er en idrettsklubb med trang økonomi, og snur på hver eneste krone for å realisere dette, sier Årnes, som kan kontaktes via e-post rune@arnes.gmail.com.

I åpent vann

Årnes sier at de lærer årlig 1500 barn å svømme, men lider mye på grunn av for liten kapasitet i svømmehallen.

– Hvis det er noen barn og voksne som er interessert i å lære å svømme i åpent vann, vil vi tilby flere kurs nå frem til sommeren, sier han.

Til toppen