TUSSE RUNDT: – Her kan vi arrangere «Open Water»-konkurranser til sommeren. Det finnes jo allerede Ulvøyen Rundt og Tjuvholmen Rundt, og de er meget populære. Her kan vi lage Tusse Rundt i samarbeid med triatlongruppen til KIL, sier Rune Årnes, økonomiansvarlig i KILs svømmegruppe.
Nyheter
TUSSE RUNDT: – Her kan vi arrangere «Open Water»-konkurranser til sommeren. Det finnes jo allerede Ulvøyen Rundt og Tjuvholmen Rundt, og de er meget populære. Her kan vi lage Tusse Rundt i samarbeid med triatlongruppen til KIL, sier Rune Årnes, økonomiansvarlig i KILs svømmegruppe. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Planlegger utendørs svømmeanlegg i Tussetjern!

Spenstige planer på gang i svømmegruppen i KIL.

Til sommeren kan Tussetjern få et utendørs svømmeanlegg, men kun litt over halvparten av midlene er i boks. Nå ber svømmegruppen næringslivet i Oppegård om støtte.

– Vi i Kolbotn idrettslag (KIL) ser for oss at vi gjennom dette prosjektet først og fremst redder liv samt fremmer interessen for svømming og sikkerhet i vann, sier Rune Årnes, økonomiansvarlig i KILs svømmegruppe.

KALDT NÅ: Å svømme i Tussetjern er neppe aktuelt nå, men til våren er det digg å bade der igjen!
KALDT NÅ: Å svømme i Tussetjern er neppe aktuelt nå, men til våren er det digg å bade der igjen! Foto: Yana Stubberudlien

Det var Årnes og hovedtreneren i svømmegruppen, Stephen Marcus, som kom med ideen om etablering av et utendørs svømmeanlegg i Tussetjern. På vegne av svømmegruppen har de søkt kommunen om tilskudd på 100.000 kroner for å kunne gjennomføre prosjektet «Swim Out». I tillegg bidrar frivillige i svømmegruppen med 80 timer dugnad med monterings- og byggingsarbeidene samt kursing av trenere, som er estimert til 38.000 kroner.

Mangler 40.000 kroner

– Prosjektet dreier seg om bygging av et utendørs svømmeanlegg i Tussetjern, med to flyttebrygger, seks banetau, ankre og fem markeringsbøyer. I tillegg vil vi kjøpe noen våtdrakter for barn for å kunne starte allerede i august, sier Årnes.

KLAR FOR UTENDØRS SVØMMEMORO Rune Årnes, økonomiansvarlig i KILs svømmegruppe, er optimistisk med tanke på planene!
KLAR FOR UTENDØRS SVØMMEMORO Rune Årnes, økonomiansvarlig i KILs svømmegruppe, er optimistisk med tanke på planene! Foto: Yana Stubberudlien

Han sier kommunen har støttet prosjektet med 60.000 kroner. Nå mangler de minst 40.000 for å kunne sette i gang. Svømmegruppen ber næringslivet om å hjelpe til.

– Det blir vanskelig for oss å gjennomføre prosjektet uten denne støtten. Vi er en idrettsklubb med trang økonomi, og snur på hver eneste krone for å realisere dette, sier Årnes, som kan kontaktes via e-post rune@arnes.gmail.com.

I åpent vann

Årnes sier at de lærer årlig 1500 barn å svømme, men lider mye på grunn av for liten kapasitet i svømmehallen.

– Hvis det er noen barn og voksne som er interessert i å lære å svømme i åpent vann, vil vi tilby flere kurs nå frem til sommeren, sier han.

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Inviterer nabokommunene til dialogmøte neste uke

Prosjektet med bygging av Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB) på Taraldrud går mot slutten. Det nærmer seg også et nytt dialogmøte med nabokommunene. Les hele saken

Til toppen