BLOMSTER PÅ PLASS: Onsdag kom årets vårblomster på plass i bedet utenfor gamle Oppegård rådhus.

Nyheter Nå gror det ved rådhuset

BLOMSTER PÅ PLASS: Onsdag kom årets vårblomster på plass i bedet utenfor gamle Oppegård rådhus. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

Plantet stemorsblomster likevel

Lageret var egentlig tomt, men kommunen takket ikke nei da det dukket opp flere stemødre.

Sist søndag publiserte Oppegård Avis saken om at kommunen hadde plantet 6000 stemorsblomster utenfor Nordre Follo rådhus i Ski. Samtidig viste seg at det ikke var plantet noe rundt gamle Oppegård rådhus. 

– Vi har klart å få tak i 1400 stemorsblomster til som vi har plantet utenfor gamle rådhuset i Oppegård,  og så skal det plantes ved minnesmerket.

Gry Larsen, virksomhetsleder Vei og park i Nordre Follo kommune

Virksomhetsleder Gry Larsen i Vei og park uttalte sist søndag at det var lagt en plan for gamle Oppegård rådhus. 

Jobbet i parken

 Stemorsblomstene bestilles i god tid, og vi har nå brukt opp de blomstene vi har kjøpt inn. I Kolbotn sentrum har disse blomstene vært prioritert der det nå ferdes mye folk, sa hun sist søndag.

På Kolbotn var det derfor kommet stemorsblomster både i miljøgata ved Sentrumsbygget og på Jan Baalsruds plass. 

Oppegård Avis var innom rådhusparken på Kolbotn både tirsdag og onsdag. Da var arbeidere i gang med plen- og hekklipping, men det var ikke plantet blomster. 

Fikk tak i 1400 blomster

Onsdag kveld tok derimot saken en ny vending.

Da vi leverte ukens papiravis ved inngangspartiet på rådhuset sent onsdag kveld, var det plantet stemorsblomster både der og ved minnesmerket nedenfor. 

BLOMSTERHAV: Utenfor Nordre Follo rådhus i Ski er det plantet 6000 stemorsblomster allerede. Disse skal etter hvert tilfalle innbyggerne. Foto: Yana Stubberudlien

Virksomhetsleder Gry Larsen sier de måtte prioritere andre oppgaver etter den første plantingen, hvor de også gikk tomme for hovedbestillingen av stemorsblomster.

– Vi har klart å få tak i 1400 stemorsblomster til som vi har plantet utenfor gamle rådhuset i Oppegård,  og så skal det plantes ved minnesmerket. Det er park og idrettsavdelingen som gjør all planting, sier Gry Larsen. 

Minnesmarkering fredag

Mange lesere kontaktet Oppegård Avis i morgentimene torsdag, strålende fornøyde med at det har kommet vakre stemorsblomster i rådhusparken.

Fredag 8. mai klokken 09 skal ordfører Hanne Opdan legge ned krans ved minnesmerket ved rådhuset. 

MINNESMERKET: Ved minnesmerket nedenfor inngangen til rådhuset er det det også plantet stemorsblomster.

Nyheter Valhallaveien

Etterlyser flere tiltak i Valhallaveien

Oppegård Avis har fått flere meldinger om at fjerning av busslommene i Sønsterudveien har påvirket trafikkbildet i Valhallaveien i en enda mer negativ retning. Beboerne etterlyser flere trafikksikkerhetstiltak. Les hele saken

Til toppen