SNØFRITT: Politiet ber folk om å fjerne snøen fra bilene før de legger ut på veiene våre.
Nyheter
SNØFRITT: Politiet ber folk om å fjerne snøen fra bilene før de legger ut på veiene våre. (Braata, Espen)

Politiet ber folk fjerne snøen på taket

Å kjøre rundt med snø på biltaket langs veiene kan være livsfarlig. Nå ber politiet folk om å ta affære.

I forbindelse med de siste dagers snøfall, er det mange biler som er full av Kong Vinters nedfall. Mange er dessverre ikke så flinke til å fjerne snøen før de reiser ut på veiene, og nå går politiet ut og ber folk om å påse at tak, panser og annet er måket før bilturen. 

Innsatsleder i Øst Politidistrikt i Follo melder i dag om mange observasjoner av  av- og stans av flere biler med mye snø på taket. Spesielt større varebiler. Dette kan fort bli til en fare i trafikken.

Politiet oppfordrer alle som kjører bil, til å tenke på dette, og sørge for "snøfri" bil.

Kan koste deg dyrt - og til og med lappen

Politiet har ikke gitt ut noen bøter eller andre pålegg utover å be billistene om å måke bilene sine i dag, men det kan ende med både bøter og førerkortbeslag om du ikke gjør jobben eller havner utfor noe.

Dersom du havner i en ulykke, en nestenulykke eller i en situasjon politiet mener er uaktsom, kan du få fra fem tusen kroner og oppover i bot. I tillegg mister du lappen i minst tre måneder.

Les også: Pass på hvor du parkerer i vinter - her er forbudslisten

Paragraf tre i Veitrafikkloven er klar på dette området, og lyder slik: . «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade».

Det er altså du som bileier som har ansvaret for å holde bilen din fri for snø og at sikten er klar!

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen