MINIMERER: – Vi kan ikke vanne alle plener til skoler, barnehager og parker, det blir et enormt vannforbruk, derfor har vi nå kun vanning av gressbanen her på Sofiemyr og gravlundene, sier Per Kristiansen i UTE, Park og Idrett.
Nyheter
MINIMERER: – Vi kan ikke vanne alle plener til skoler, barnehager og parker, det blir et enormt vannforbruk, derfor har vi nå kun vanning av gressbanen her på Sofiemyr og gravlundene, sier Per Kristiansen i UTE, Park og Idrett. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr )

Prioriterer fotballgresset

Torsdag 31. mai sendte kommunen ut en oppfordring om at innbyggerne burde redusere vannforbruket sitt, men vanner på Sofiemyr.

I forbindelse med varmebølgen i mai, og en drastisk økning i vannforbruket, gikk Oppegård kommune (UTE) ut torsdag 31. mai ut med telefonvarsel med oppfordring om å redusere vannforbruket. Det er for å hindre en eventuell situasjon hvor kommunen ikke klarer å forsyne alle innbyggerne med vann.

Les også: Ga tribunen til folket

– Foreløpig klarer vi å forsyne alle innbyggere med vann. Men dersom det ikke kommer nok regn i nærmeste fremtid og vannforbruket fortsetter å være like høyt som nå, så får vi utfordringer med leveransen, forklarer Heidi Tomten i UTE.

Det er fortsatt ikke meldt nedbør i nærmeste fremtid, første mulighet for regn ser foreløpig ut til å være mandag 11. juni.

Ikke forbud

Dette er spesielt viktig med tanke på at brannvesenet trenger vann hvis det skulle begynne å brenne.

– Vi ønsker ikke å innføre vanningsforbud nå, så dette er foreløpig bare en oppfordring om vannvett. Reduksjon i vannforbruket kan eksempelvis gjøres ved å begrense hagevanning og lignende, sier Tomten. 

Saken fortsetter under bildet. 

FORELØPIG: Dersom det blir enda strengere restriksjoner på bruk av vann går kommunen over til manuell vanning av gravene i gravlundene og la gresset dø. Da vil det også bli mindre vanning i Sofiemyr idrettspark. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Reduserer selv

I følge Tomten bidrar kommunen selv til å redusere det totale vannforbruket ved å ikke vanne grøntområde i barnehager, skoler, sykehjem, parker og lignende. Det eneste de vanner, er gravlundene på Kolbotn og Svartskog, og gressbanene i Sofiemyr idrettspark.

Les også: Den «hemmelige» fotballbanen

– Det er så mange barn og unge som bruker idrettsparken, så vi prøver å opprettholde kvaliteten på gresset, og lar heller være å vanne andre steder. Jeg forstår at folk reagerer når de blir bedt om å ikke vanne, men det er viktig å vise at vi har gjort en prioritering, sier Per Kristiansen, leder av Park og Idrett i UTE.

Han forklarer at det er kostbart å ødelegge gresset etter den tøffe vinteren, og at vannet de har «til rådighet», prioriteres her. Dersom det blir enda strengere restriksjoner på bruk av vann vil de gå over til manuell vanning av gravene i gravlundene og la gresset visne. Da vil det også bli mindre vanning i Sofiemyr idrettspark.

Saken fortsetter under bildet. 

MINIMERER: – Vi kan ikke vanne alle plener til skoler, barnehager og parker, det blir et enormt vannforbruk, derfor har vi nå kun vanning av gressbanen her på Sofiemyr og gravlundene, sier Per Kristiansen i UTE, Park og Idrett. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Fakta om saken

  • 31. mai sendte kommunen ut varsel via telefon eller SMS om at de bør redusere vannforbruket.
  • Brannvesenet skal ha tilgang på nok vann dersom det begynner å brenne.
  • Kommunen har sluttet å vanne i parker, barnehager, skoler, sykehjem og lignende, men opprettholder foreløpig vanning av gravlundene på Kolbotn og Svartskog, og gressbanene på Sofemyr.
 

For ordens skyld: Kommunen har ikke sendt ut noe vannforbud, kun en oppfordring om å vise vannvett. 

Nyheter Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Ja eller nei til eiendomsskatt i Nordre Follo?

Verken Oppegård eller Ski har eiendomsskatt i dag. Om du skal betale eiendomsskatt, og hvor mye du skal betale, blir opp til lokalpolitikerne i Nordre Follo. Sjekk hvilke partier er for og mot innføring av eiendomsskatt, og hvilke argumenter de har. Les hele saken

Nyheter Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Bekymret for millioner av skattepenger som forsvinner fra Nordre Follo

Arne Christian Pettersen fra Oppegård syd synes det er urettferdig at Oppegård og Ski sender mange millioner kroner ut hvert år som følge av inntektsutjevning. I forbindelse med dette ba han Oppegård Avis om å stille et konkret spørsmål til alle partiene som stiller til valget i Nordre Follo. Les hele saken

Til toppen