RISIKO: Det er flere som tar sjanser på å kjøre beruset i disse julehøytider, men politiet er på vakt. Dette bildet er tatt fra en promillekontroll i Kongeveien tidligere i år, hvorføreren blåste grønt og kunne kjøre videre.
Nyheter
RISIKO: Det er flere som tar sjanser på å kjøre beruset i disse julehøytider, men politiet er på vakt. Dette bildet er tatt fra en promillekontroll i Kongeveien tidligere i år, hvorføreren blåste grønt og kunne kjøre videre. (Veronica Grude Docker)

Promillekjører tatt på Tårnåsen

Onsdag 20. desember ble en mann i slutten av 40-årene tatt for promillekjøring i Valhallaveien på Tårnåsen.

Onsdag 20. desember i 15.00-tiden, fikk politiet inn en melding om en bilfører som kjørte i tydelig beruset tilstand. Bilføreren, en mann i slutten av  40-årene, skal ha blitt observert av vitner i Vahallaveien på Tårnåsen, som ringte politiet. 

Les også: Tok fyr i juledekorasjonen

– Mannen på var betydelig beruset, og har kjørt til Valhallaveien. Observante vitner har sett personen komme kjørende og meldt det ti loss, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Meget beruset

Mannen tok først en utåndingsprøve på en alkometertest, hvor han blåste til promille, men hadde problemer med å blåse, så ble kjørt til et legesenter for blodprøve, opplyser politiet. 

– Han erkjente først promillen, men etter å ha tenkt seg om erkjente han ikke straffskyld og samtykket ikke i førerkortbeslag, sier Sveen. 

Svaret på blodprøven kommer først om en ukes tid, men utåndingsprøven viste at mannen var meget beruset.

– Utåndingsprøven ga klar indikasjon på promille godt over hva man bør ha, sier Sveen.

Større oppdagelsesrisiko

Han minner om at folk bør tenke seg om før de setter seg i bilen i disse julebordtider.

– Det er nok en større andel av promillekjørere i julehøytiden, uten at jeg har eksakte tall på det. Men politiet har også større aktivitet opp mot slik problemadferd. Det er en større oppdagelsesrisiko også, sier Sveen.

Les også: – Kan ramme alle

Politiet opplyser at de har høy prioritet på å få tatt promillekjørere, særlig i disse tider. 

– Det er nok flere som tar sjanser fordi det er julebordsesong, men det er vi klar over i politiet. Folk må tenke seg om to ganger, oppfordrer Sveen. 

 

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Nyheter Togtilbudet i Nordre Follo

Fortsatt stengt for togtrafikk – Utsetter åpning av Østfoldbanen

Etter seks uker med sommerarbeid på Østfoldbanen vil det fortsatt være stengt for togtrafikk mellom Kolbotn og Ås/Kråkstad. Den planlagte åpningen av Østfoldbanen er foreløpig utsatt med én uke. Les hele saken

Til toppen