RISIKO: Det er flere som tar sjanser på å kjøre beruset i disse julehøytider, men politiet er på vakt. Dette bildet er tatt fra en promillekontroll i Kongeveien tidligere i år, hvorføreren blåste grønt og kunne kjøre videre.
Nyheter
RISIKO: Det er flere som tar sjanser på å kjøre beruset i disse julehøytider, men politiet er på vakt. Dette bildet er tatt fra en promillekontroll i Kongeveien tidligere i år, hvorføreren blåste grønt og kunne kjøre videre. (Veronica Grude Docker)

Promillekjører tatt på Tårnåsen

Onsdag 20. desember ble en mann i slutten av 40-årene tatt for promillekjøring i Valhallaveien på Tårnåsen.

Onsdag 20. desember i 15.00-tiden, fikk politiet inn en melding om en bilfører som kjørte i tydelig beruset tilstand. Bilføreren, en mann i slutten av  40-årene, skal ha blitt observert av vitner i Vahallaveien på Tårnåsen, som ringte politiet. 

Les også: Tok fyr i juledekorasjonen

– Mannen på var betydelig beruset, og har kjørt til Valhallaveien. Observante vitner har sett personen komme kjørende og meldt det ti loss, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Meget beruset

Mannen tok først en utåndingsprøve på en alkometertest, hvor han blåste til promille, men hadde problemer med å blåse, så ble kjørt til et legesenter for blodprøve, opplyser politiet. 

– Han erkjente først promillen, men etter å ha tenkt seg om erkjente han ikke straffskyld og samtykket ikke i førerkortbeslag, sier Sveen. 

Svaret på blodprøven kommer først om en ukes tid, men utåndingsprøven viste at mannen var meget beruset.

– Utåndingsprøven ga klar indikasjon på promille godt over hva man bør ha, sier Sveen.

Større oppdagelsesrisiko

Han minner om at folk bør tenke seg om før de setter seg i bilen i disse julebordtider.

– Det er nok en større andel av promillekjørere i julehøytiden, uten at jeg har eksakte tall på det. Men politiet har også større aktivitet opp mot slik problemadferd. Det er en større oppdagelsesrisiko også, sier Sveen.

Les også: – Kan ramme alle

Politiet opplyser at de har høy prioritet på å få tatt promillekjørere, særlig i disse tider. 

– Det er nok flere som tar sjanser fordi det er julebordsesong, men det er vi klar over i politiet. Folk må tenke seg om to ganger, oppfordrer Sveen. 

 

Sport Kunstgress på Østre Greverud

– Banen er isete og helt ubrukelig til fotball

De siste to ukene er flere fotballtreninger på kunstgressbanen på Østre Greverud blitt avlyst og nå har de første kampene mot andre lag også blitt avlyst. Alt på grunn av at undervarmen ikke virker. Fotballmiljøet er frustrert. Les hele saken

Til toppen