PÅ OPPDRAG: Arild Burud, leder i Viltmenda i Oppegård, undersøker dyret etter avlivingen.
Nyheter
PÅ OPPDRAG: Arild Burud, leder i Viltmenda i Oppegård, undersøker dyret etter avlivingen. (Foto: Anders Nordheim Dahl)

Rådyr måtte avlives i Fjellveien

Dersom du hørte skudd på Kolbotn i formiddag, var det Viltmenda som var på jobb.

Ved 11-tiden i formiddag, tirsdag den 13. februar, måtte Viltmenda rykke ut for å avlive et rådyr i Fjellveien på Kolbotn.

Det har den siste tiden kommet flere observasjoner om dyret i nabolaget. Dyret har haltet i nabolaget, og i dag valgte altså Viltmenda å avlive dyret med ett skudd i hagen i boligstrøket på Kolbotn.

NB! Saken fortsetter under bildet!

MÅTTE BØTE MED LIVET: Dette rådyret måtte avlives i formiddagstimene i dag. Foto: Anders Nordheim Dahl

Ekstraordinær båndtvang

Samtidig har kommunen i dag innført ekstraordinær båndtvang i hele kommunen.

Kulde, is og mye løs snø gjør det vanskelig for dyrene, særlig rådyrene, å bevege seg rundt og skaffe mat. Dermed blir de svakere, og det kan få fatale følger hvis løse hunder jager dem.

Les også: Ekstraordinær båndtvang innført i Oppegård

Du må holde hunden i bånd overalt utendørs slik at den ikke skader eller jager hjortevilt. Det er ikke nok å ha hunden «under kontroll». Grunneiere har rett til å avlive hunder som direkte angriper hjortevilt.

Tvillingbyene Kolbotn og Ski

Hvor lenge skal det få være sånn?

"Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye", skriver leser Anne Elisabeth Henriksen fra Kolbotn. Les hele saken

Gjersjøelva natur- og kulturpark

Ferdig med restaureringen av ruinene etter Stubljan

Gjersjøelva natur- og kulturpark fikk i 2018 en halv million kroner av Sparebankstiftelsen til restaurering av ruinene etter en nedbrent herregård ved Hvervenbukta. Det har vært et utfordrende arbeid å bygge opp muren på nytt. Frank Westgaard fra Svartskog har gjort et formidabelt arbeid. Sjekk resultatet! Les hele saken

Til toppen