SJEKK APPEN: Skal du ut og pendle det neste døgnet, kan det bli utfordringer i togtrafikken, så holder deg oppdatert før du reiser.
Nyheter
SJEKK APPEN: Skal du ut og pendle det neste døgnet, kan det bli utfordringer i togtrafikken, så holder deg oppdatert før du reiser. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Ras skaper fortsatt problemer på Østfoldbanen

Togtrafikken påvirkes til og med fredag etter uforutsette bevegelser i grunnen ved Oslo S.

Det har vært uforutsette bevegelser i grunnen ved Oslo S og av sikkerhetsgrunner er togtrafikken på ett av sporene på Østfoldbanen derfor stengt.

Dette får konsekvenser også for togtrafikken på Østfoldbanen.

– Det blir enkeltsporet drift fredag, og noen innsatstog fra Follo og inn mot byen blir derfor innstilt. Skal man videre vestover, for eksempel mot Stabæk, må man derfor bytte tog på Oslo S. Utover dette skal det ikke få store konsekvenser for pendlere fra Follo og inn mot byen, men vi oppfordrer folk til å sjekke NSB-appen og NSBs ruteplanlegger på nett for å holde seg kontinuerlig oppdatert, sier medievakt Randi Folke-Olsen i Bane Nor.

HER JOBBES DET: Det er i forbindelse med disse arbeidene at det har vært bevegelser i grunnen.
HER JOBBES DET: Det er i forbindelse med disse arbeidene at det har vært bevegelser i grunnen. Foto: Nicolas Tourrenc

– Jobber med saken

Det var på morgenen tirsdag 4. april at det ble oppdaget bevegelser i grunnen vest for Ladegården i Oslo.

Les også: Nå er det nye ruter på Ruters avganger i vårt område. Sjekk listen!

Follobaneprosjektet, som jobber i dette området, oppdaget bevegelsene umiddelbart og kalte inn eksperter for å vurdere situasjonen. Etter råd fra ekspertene må det bygges det en motfylling for å stabilisere skråningen hvor bevegelsen fant sted. Dette arbeidet har startet, men skråningens høyde gjør at det vil ta tid.

– Det har ikke vært noen skader på selve sporet, men vi stenger rett og slett for å være helt på den sikre siden, sier Folke-Olsen

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen