LOVLYDIGE UNGDOMMER: Poltitiet avholdt informasjonskveld på Follo politistasjon,og over 100 ungdommer møtte opp.
Nyheter
LOVLYDIGE UNGDOMMER: Poltitiet avholdt informasjonskveld på Follo politistasjon,og over 100 ungdommer møtte opp. (Bilde: Oppegård Avis )

Rekordmange Follo-ungdommer kan tenke seg å bli politi

Tirsdag kveld møtte over 100 personer opp på Follo politistasjon for å få informasjon om rekruttering til politiutdanningen og å høre mer om politiyrket.

Før søknadsfristen til politihøgskolen går ut første mars, arrangerer Øst politidistrikt informasjonskvelder der ungdommen kan få vite mer om søknadsprossen, utdanningen og politiyrket. Tirsdag kveld hadde over 100 ungdommer møtt opp for å høre mer om hvordan de kan bli en del av lovens håndhevere.

– Kjempemorsomt at vi fikk så god respons når vi først inviterer til informasjonskveld. Det har aldri før møtt opp så mange interesserte. Det lover godt for rekrutteringen til politiet generelt og spesielt fra distriktet, sier praksisansvarlig Knut-Vidar Høvde.

Det ble gitt ut informasjon og praksisstudenter i Follo fortalte også om hvilke erfaringer de har gjort seg og hvorfor de valgte å bli politi.

Ps. Saken fortsetter under bildet!

INFORMERER: Politiet gav informasjon til interesserte ungdommer.
INFORMERER: Politiet gav informasjon til interesserte ungdommer. Foto: Politiet

Trenger motivert ungdom

De som hadde tatt turen til politikammeret denne kvelden var interesserte og stilte mange gode spørsmål, ifølge politiet.

– Vi trenger motivert ungdom fra vårt distrikt som tar med seg sin egen unike bakgrunn, oppvekst og kunnskap inn i politiet. Med flere søkere herfra øker også muligheten for at noen av disse velger å komme tilbake og etablere seg her, sier Høvde. 

Ps. Les videre under bildet!

INTERESSERT: Politibetjent Helga Østebrød tar seg en prat med en av ungdommene i pausen.
INTERESSERT: Politibetjent Helga Østebrød tar seg en prat med en av ungdommene i pausen. Foto: Politiet

 

Måtte stenge dørene

Det ble så stort trykk at politiet måtte sende noen bort som kom da dørene hadde stengt. 

– Spøkefullt kan jeg jo si at normalt vil vi gjerne ha folk ut av politihuset vårt, arresten, og at det ikke er vanlig at vi må nekte noen å komme inn på besøk, avslutter Høvde.

Ønsker mangfold

Politiet uttaler at de ønsker mangfold i etnisitet, kjønn og geografi. 

– Spesielt ønsker vi flere søkere med innvandrerbakgrunn. Disse må være norske statsborgere og konkurrerer på like vilkår med andre. Men de tar med seg sin unike bakgrunn inn i politiet og dette er verdifullt, avslutter Høvde.

Ps. Gikk du glipp av denne informasjonskvelden, kan du stille på Indre Østfold politistasjon i kveld klokken 18.00!

Nyheter Budsjettet i Nordre Follo

– Dere bløffer!

I går vedtok Nordre Follo kommunestyre budsjettet for 2020. Det at budsjettet ble vedtatt for ett år og ikke for hele planperioden 2020-2023 falt dårlig i smak hos FrPs gruppeleder, Tønnes Steenersen. Les hele saken

Til toppen