FØLGER BI-MODELLEN: Elisabeth Edding, rektor ved Roald Amundsen videregående skole sier BI har lyktes med å legge til praktiske fag allerede førsteåret. Nå har RAVS gjort samme suksessen.
Nyheter
FØLGER BI-MODELLEN: Elisabeth Edding, rektor ved Roald Amundsen videregående skole sier BI har lyktes med å legge til praktiske fag allerede førsteåret. Nå har RAVS gjort samme suksessen. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Utvider tilbudet

Den lokale videregående skolen vår, Roald Amundsen videregående skole (RAVS), gir elevene enda mer tilbud, nå innenfor idrett og entreprenørskap.

I høst startet Oppegårds videregående skole med et nytt tilbud: nemlig praktiske fordypningsfag allerede i første klasse, noe de vanligvis ikke kan velge før andre- og tredjeåret. 

Det er noen skoler i Norge som har denne modellen, blant annet BI. 

– Det vi så BI lyktes med, var å engasjere elevene og gi dem mer motivasjon første året med fag som de synes var spesielt interessante, forteller rektor Elisabeth Edding. 

Fem ekstra praktiske timer

Det nye tilbudet går ut på at elevene har muligheten til å velge et ekstra fag i tillegg til de vanlige fagene. Det er altså fem timer ekstra i uken, men det viktige er at dette er praktiske fag. 

– Ja, det er blir flere timer med skole i uken, men elevene sier at det er fullstendig overkommelig, nettopp fordi de er praktiske, forteller rektor Elisabeth Edding. 

NYTT ÅR, NYE MULIGHETER: Kristin Eilertsen presenterte de nye fagene på Åpen dag i fjor. Foto: Elisabeth Edding

Dette er altså et valgfritt programfag for elever ved toppidrett, hvor de allerede første året kan velge å fordype seg, noe de egentlig ikke skal gjøre før året etter. Faget er i samarbeid med flere lokale idrettslag. 

Kan avspasere i 3.-klasse

– Det var mange flere enn vi trodde som meldte seg på fordypningsfaget i toppidrett, til tross for at dette medfører fem ekstra timer i uken, sier Edding. 

Fordelen med dette, er at elever kan "spare inn timer" som de kan avspasere i tredjeklasse, for å jobbe med vanskeligere og større oppgaver. 

Timene deres samles opp på en "timekonto", som de kan trekke fra når de kommer til tredjeklasse og trenger ekstra tid. 

Nytt tilbud: Entreprenør

Og nå kommer et nytt tilbud for de som ikke ønsker å løpe eller sparke ball: Entreprenørskap. 

– Det er nytt tilbud som vi skal ha fra høsten av. Det går ut på at elevene skal finne et produkt de vil satse på, starte en bedrift, og legge den ned igjen når det hele er omme, litt på samme måte som elevbedriftene på for eksempel Ingieråsen skole, forklarer hun. 

Entreprenør-tilbudet er fra 1. august for Vg1-elever. 

For mer informasjon om tilbudet, besøk skolen på Åpen skole den 24. januar klokken 18 til 20. 

VÅR LOKALE VIDEREGÅENDE SKOLE: Roald Amundsen videregående skole er vår lokale videregående skole. Bilde: Yana Stubberudlien

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen