PRESIDENT: Robert Mood er ny president i Røde Kors.
Nyheter
PRESIDENT: Robert Mood er ny president i Røde Kors. (Bilde: Pressefoto)

Robert Mood fra Kolbotn er ny president i Røde Kors

Kolbotn-mannen enstemmig valgt.

Fredag 6. oktober ble Robert Mood fra Kolbotn enstemmig valgt til ny president i Norges Røde Kors på Landsmøtet i Haugesund.

Robert Mood er en kjent og sterk stemme, både i Norge og internasjonalt, og er samtidig glødende opptatt av det lokale engasjementet.

Hans kunnskap og erfaring fra Forsvaret, gode forståelse for humanitært arbeid og internasjonale erfaring er av en slik karakter at Røde Korsvurderer ham som en av de ypperste til å lede deres organisasjon videre, ifølge valgkomiteens innstilling.

– Frivillig innsats er noe av det fineste vi har

Robert Mood er norsk offiser, generalløytnant og har vært generalinspektør for Hæren. I 2012 var han sjef for FNs observatørstyrke i Syria etter tidligere å ha vært sjef for FNs observatørkorps i Midtøsten. Han ble tildelt Fritt Ords Pris for 2016 for å ha vist stort ytringsmot i kritiske debatter om Forsvarets rolle i samfunnet.

Les også: Fortsetter leken i HurlumHeiHuset

– Jeg takker ydmykt for tilliten landsmøtet har gitt meg. Jeg vil bli Norges Røde Kors sin president fordi jeg er overbevist om at frivillig innsats for å avdekke, hindre og lindre nød er noe av det fineste og viktigste vi har. Innsatsen de frivillige i Røde Kors legger ned er viktig for å styrke lokalsamfunnene. Jeg håper å bidra med erfaringene fra inn- og utland for å for å videreutvikle Norges Røde Kors og være en ambassadør for alle våre frivillige, sier den nyvalgte presidenten.

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen