PRESIDENT: Robert Mood er ny president i Røde Kors.
Nyheter
PRESIDENT: Robert Mood er ny president i Røde Kors. (Bilde: Pressefoto)

Robert Mood fra Kolbotn er ny president i Røde Kors

Kolbotn-mannen enstemmig valgt.

Fredag 6. oktober ble Robert Mood fra Kolbotn enstemmig valgt til ny president i Norges Røde Kors på Landsmøtet i Haugesund.

Robert Mood er en kjent og sterk stemme, både i Norge og internasjonalt, og er samtidig glødende opptatt av det lokale engasjementet.

Hans kunnskap og erfaring fra Forsvaret, gode forståelse for humanitært arbeid og internasjonale erfaring er av en slik karakter at Røde Korsvurderer ham som en av de ypperste til å lede deres organisasjon videre, ifølge valgkomiteens innstilling.

– Frivillig innsats er noe av det fineste vi har

Robert Mood er norsk offiser, generalløytnant og har vært generalinspektør for Hæren. I 2012 var han sjef for FNs observatørstyrke i Syria etter tidligere å ha vært sjef for FNs observatørkorps i Midtøsten. Han ble tildelt Fritt Ords Pris for 2016 for å ha vist stort ytringsmot i kritiske debatter om Forsvarets rolle i samfunnet.

Les også: Fortsetter leken i HurlumHeiHuset

– Jeg takker ydmykt for tilliten landsmøtet har gitt meg. Jeg vil bli Norges Røde Kors sin president fordi jeg er overbevist om at frivillig innsats for å avdekke, hindre og lindre nød er noe av det fineste og viktigste vi har. Innsatsen de frivillige i Røde Kors legger ned er viktig for å styrke lokalsamfunnene. Jeg håper å bidra med erfaringene fra inn- og utland for å for å videreutvikle Norges Røde Kors og være en ambassadør for alle våre frivillige, sier den nyvalgte presidenten.

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen