ROSENRØDE UTSIKTER: Næringsmegler i Metra, Roy Hugo Øren, eiendomsforvalter Mette Schi Saastad i Aspelin Ramm, og næringsmegler Torkil Krange viser frem planene.
Nyheter
ROSENRØDE UTSIKTER: Næringsmegler i Metra, Roy Hugo Øren, eiendomsforvalter Mette Schi Saastad i Aspelin Ramm, og næringsmegler Torkil Krange viser frem planene. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Rosenholm oppgraderer

IBM er utflyttet, og tilbake står 10.000 kvadratmeter. Det skal bygges om og pusses opp, og i løpet av juni kan nye bedrifter flytte inn!

1. desember flyttet IBM ut etter 31 år på Mastemyr, og er nå på Tøyen i Oslo.

Flere tusen kvadratmeter står ledige, og de skal nå bli til kontorhoteller!

I tillegg skal mye pusses opp, og ansatte kan se frem til nye fellesareal, treningsrom, spiseri, og mye mer.

Saken fortsetter under bildet. 

NYE NABOER: Rosenholm Campus Konferansesenter utvider etter at IBM flyttet ut i desember 2017. Til høyre i bildet er det IBM holdt til før. De rosa karmene skal bort, og det skal bli kontorhotell med plass til flere leietakere. Den store kantinen skal bli til et mer intimt og koseligere spiseri. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Lokale bedrifter

Næringsmegler Torkil Krange forklarer at de ønsker spesielt lokale næringsdrivende til sine nye kontorlokaler som i følge planen skal stå klare i løpet av mai i år.

– Vi ønsker å tiltrekke oss lokale bedrifter, for eksempel de som jobber hjemmefra i dag. Vi satser mot det mer fleksible arbeidsmarkedet, og det ideelle er jo å skape en vekst i det lokale næringslivet, sier han.

Les også: Nå pusses det opp på Kullebunden Spiseri

Rosenholm Campus Konferansesenter har stått der siden 1986.

Det var opprinnelig hovedkontor for IBM, tegnet av Geir Grung, og andre store bedrifter som har holdt til her, er Kodak og Unitor.

Saken fortsetter under bildet. 

ROSENRØDE UTSIKTER: Næringsmegler i Metra, Roy Hugo Øren, eiendomsforvalter Mette Schi Saastad i Aspelin Ramm, og næringsmegler Torkil Krange viser frem planene. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Kontorhotell

I dag er det 70-80 leietakere på Rosenholm, og med nytt kontorhotell, kan det bli opp til hundre leietakere.

Kontorhotell er leietakere som kun betaler for plassen de bruker, og som kan del i et sosialt arbeidsliv selv om de bare er én person i bedriften.

Les også: – Kommunestyret er på ville veier

– I tillegg ønsker vi å skape merverdier for leietakerne, kanskje får vi også inn helserelaterte leietakere etter hvert. Vi ønsker å skape et eget lite samfunn her inne, forklarer kundekontakt og eiendomsforvalter Mette Schi Saastad, og legger til:

– Vi er jo så mye på jobb at det er viktig å trives når man er her!

Saken fortsetter under bildet. 

KREATIVT: Roy Hugo Øren viser frem idéveggen, hvor forslag til et grønnere og mer sosialt miljø skrives opp.  Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Økologisk og sosialt

Planene er å bygge et nytt treningssenter, fornye fellesareal og skape et mer levende og pulserende samfunn hvor også fellesarealer som kantine benyttes utenom lunsjtid.

GRØNT: Ønske om sykkelstativ, bikuber og beitende sauer utenfor er en av tiltakene som skal gjøre Rosenholm grønnere og mer bærekraftig. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

I tillegg skal de satse på et nytt matkonsept med vekt på økologiske og lokale leverandører, og skape et moderne møtesenter med mulighet for sosiale og faglige sammenkomster.

Les også: De skal selge «arvesølvet»

– Maten vi tilbyr skal være økologisk, kortreist og sunn, forklarer Roy Hugo Øren, og påpeker at det ikke skal forbli en kantine slik det er nå, men få mer restaurantpreg, slik at man kan ha møter også her.

– Det er mer plasseffektivt, og det blir aktivitet på områder som ellers er stille, sier han.

Eget øl

Ett av tiltakene for å skape denne sosiale tilhørligheten med hverandre, er å ha sitt eget øl: Rosenholmer

Les også: Priser ikke bomringene

I tillegg har de felles gåturer i lunsjen, og det skal visstnok komme sauer fra nabogården og beite utenfor til våren.

Saken fortsetter under bildet. 

ROSENHOLMER: Her har de til og med sitt eget øl: «Rosenholmer»! Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

 

Fakta om Rosenholm Campus Konferansesenter

  • Ligger på Trollåsen.
  • Ble oppført 1986 for IBM, tegnet av Geir Grung.
  • Fra 2007 eid av Aspelin Ramm, som i perioden 2008-2012 har rehabilitert og fornyet bebyggelsen.
  • Aspelin Ramm står blant annet bak flere bygg på Vulkan, deriblant Mathallen.
  • Nå som IBM har flyttet ut, skal de bygge om og fornye både kantine, treningsrom, fellesareal og kontorer.
  • De satser på et levende, sunt, økologisk og bærekraftig arbeidsmiljø.
  • Skal stå klart i mai, innflytting i juni 2018.
EGET SAMFUNN: Rosenholm Campus oppgraderes innvending, og skal gjøre det enda mer attraktivt å jobbe her. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen