FORLATER TÅRNÅSEN: Rektor Rune Solberg (50) forlater Tårnåsen og blir rektor i Ski fra høsten av.
Nyheter
FORLATER TÅRNÅSEN: Rektor Rune Solberg (50) forlater Tårnåsen og blir rektor i Ski fra høsten av. (Bilde: Veronica Grude Docker )

Rune tar farvel med Tårnåsen

Fire år er over for den livlige rektoren, Rune Solberg (50), på Tårnåsen skole. Fra høsten blir han rektor i Ski.

Den glade femtiåringen har hatt fire gode år som rektor på Tårnåsen skole. Nå setter han kursen mot Ski for nye utfordringer.

– I veldig mange yrker er ikke fire år så veldig kort. Nå fikk jeg fikk muligheten til en annen stilling, som rektor ved én til ti skole. Det er veldig spennende, sier Solberg.

Les også: Tårnåsen i skuddet!

Han har bare gode ord å si om skolen han skal forlate.

– Jeg mener dette er den beste skolen i Oppegård. Det er fantastisk skole med et helt utrolig personale, i tillegg til et veldig aktivt FAU.

PS! Saken fortsetter under bildet!

ENGASJERT: Den positive rektoren synes det er viktig å være tilstede der barna er.
ENGASJERT: Den positive rektoren synes det er viktig å være tilstede der barna er. Foto: Veronica Grude Docker

 

Nøkkelen til suksess

Solberg har tro på at folk vil gjøre en god jobb, og synes det er viktig at de ansatte er med på å bestemme.

– Jeg tror på tillitsbasert ledelse, at du får mer ut av folk om de får bestemme litt selv, og det har enda ikke tatt feil. Den viktigste jobben til en leder er å beholde gode folk, og ansette folk som er bedre enn seg selv, sier Solberg.

Les også: Ny rektor på barneskolen

Han mener noe av suksessen som leder, skyldes at han er tilstede.

– Jeg har en åpen dør og er tilstede. Hvis det som skjer i administrasjonsbygget ikke påvirker det som skjer i klasserommet, er det ikke noen vits, sier Solberg.

POPULÆR: Rune tar seg alltid tid til barna, som flokker seg rundt ham så fort de får sjansen.
POPULÆR: Rune tar seg alltid tid til barna, som flokker seg rundt ham så fort de får sjansen. Foto: Veronica Grude Docker

– En del av hjertet mitt

Rektorene har også noen gode råd til den nye rektoren, selv om han er veldig opptatt av å at den nyankomne skal være seg selv, og ikke en kopi av ham selv.

– Lytt til folk, her er det mye kompetanse. Vær mye rundt i klasserommene og tør å gjøre feil, sier Solberg, som synes det blir trist å forlate Tårnåsen.

Les også: Nytt overhode på Kolbotn skole

– Det er helt forferdelig, jeg gråter litt inni meg hver dag. Tårnåsen skole har tatt en del av hjertet mitt. Jeg kommer alltid til å heie på Tårnåsen, jeg har blitt veldig glad i alle her, avslutter Solberg.

Til slutt ønsker vi å vise deg en video som nok går inn i den lokale rektor-historien! Se Rune Solberg a.k.a Rektor Rev sveve fra taket under skoleavslutningen!

Klikk play for å se video!

 

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen