BYBUSS: Skolebarna på Svartskog har bybuss, den har ikke like strenge krav til sikkerhet.
Nyheter
BYBUSS: Skolebarna på Svartskog har bybuss, den har ikke like strenge krav til sikkerhet.

Ruter: – Vi jobber med løsning

Ruter jobber med en løsning på utfordringene rundt skolebussene på Svartskog.

Tirsdag 14. november ble to barneskolebarn, som skulle ta skolebussen til Svartskog, satt av på Ingierstrand bad fordi bussjåføren ikke ville kjøre Sanvadbakkene, Ruter svarer nå at de vil jobbe med løsninger. 

Les også: Skolebarna måtte gå av bussen 5,5 kilometer hjemmefra

Ruter har tidligere konkludert med at bybusser er forsvarlige på strekningen mellom Kolbotn og Svartskog, men sier de nå ser på mulige løsninger.

– Årsaken til at det benyttes bybusser, er at Svartskog er definert som et bynært område på linje med flere andre kommuner som grenser til Oslo. I Oslo og disse nærliggende kommunene benyttes bybusser, som har en hastighetsbegrensning på 70 kilometer i timen, og ikke krav om setebelter, sier pressekontakt i Ruter, Cathrine Myhren.

UNDERSØKER: Pressekontakt i Ruter, Cathrine Myhre, sier de undersøker hva som hendte på strekningen tirsdag 14. november.
UNDERSØKER: Pressekontakt i Ruter, Cathrine Myhre, sier de undersøker hva som hendte på strekningen tirsdag 14. november. Foto: Veronica Grude Docker

Fylkesmannen er kjent med, og har konkludert med, at det er forsvarlig å bruke bybusser på denne strekningen.

Les også: Provosert av Ruter

– Vi er imidlertid lydhøre for de bekymringene vi mottar på bruk av bybuss uten setebelter i dette området, og arbeider nå med ulike alternativer for å løse problemstillingen. Vi vil komme tilbake til valg av løsning litt senere i høst, sier Myhren.

Undersøker

Når det gjelder episoden med skolebussen tirsdag 14. november, jobber Ruter med å få informasjon.

– Ruter undersøker med operatøren hva som skjedde i går. Det er svært beklagelig hvis ikke passasjerene ble ivaretatt på en god måte på 86-bussen i går, avslutter Myhren.

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

– Bare negative prøvesvar så langt

I forbindelse med smittetilfelle hos en SFO-ansatt og en barnehageansatt har 16 personer blitt testet for covid-19. Kommuneoverlegen sier at situasjonen med de foreløpige prøvesvarene ser veldig lovende ut. Les hele saken

Nyheter Skolestart i Nordre Follo

Varsler annerledes første skoledag

Skolestarten for førsteklassingene i vår kommune blir annerledes i år. – For å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet, sier områdeleder for skolene i Nordre Follo, Katti Anker Teisberg. Les hele saken

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Til toppen