RYKKER OPP: Arild Burud ble tidligere i år gjenvalgt som nestleder i lokalavdelingen av Arbeiderpartiet. Nå rykker han opp i lederposisjon.
Nyheter
RYKKER OPP: Arild Burud ble tidligere i år gjenvalgt som nestleder i lokalavdelingen av Arbeiderpartiet. Nå rykker han opp i lederposisjon. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Rykker opp som ny Ap-leder

Arild Burud overtar etter Fatima Valdes Haugstveit, som tidligere i dag valgte å trekke seg med umiddelbar virkning.

Arild Burud rykker opp som ny leder i Oppegård Arbeiderparti, etter at Fatima Valdes Haugstveit tidligere i dag annonserte at hun velger å trekke seg fra ledervervet i partiet på bakgrunn av uenighet med partiet rundt utviklingen av Kolbotn sentrum.

– Overrasket

Burud sier han er overrasket over Valdes Haugstveits avgjørelse.

–  Jeg har merket en viss uro mellom kommunestyregruppen og partistyret, men jeg så ikke dette komme. Dette kom uventet og brått på meg, sier Burud.

– Ut fra hva jeg har forstått er dette et personlig valg for Fatima, og det har jeg respekt for, men jeg skulle gjerne ønsket meg at dette kunne vært løst annerledes. Jeg føler meg frustrert over en situasjonen som jeg mener kunne vært løst annerledes, for eksempel med ordentlige samtaler mellom kommunestyregruppen og partistyret. Rett og slett en oppvasksamtale hvor man legger frem problemene, utfordringene og løsningene, sier Burud.

– Edruelig utvikling

Hva gjelder diskusjonen rundt Arbeiderparti-splittelsen rundt utviklingen av Kolbotn sentrum, er den påtroppende lederen klar på at det er viktig med en utvikling og utbygging, men at den må være edruelig.

FRA SIST VALGKAMP: Arild Burud (t.v.) var engasjert også under sist valgkamp. HEr deler han ut roser sammen med Merete Bellingmo, Are Helset, Malin Liefvgren og Anne Lise Buer i forbindelse med valget i 2015.
FRA SIST VALGKAMP: Arild Burud (t.v.) var engasjert også under sist valgkamp. HEr deler han ut roser sammen med Merete Bellingmo, Are Helset, Malin Liefvgren og Anne Lise Buer i forbindelse med valget i 2015. Foto: Anders Nordheim Dahl

Les også: – Føltes riktig å trekke meg

– Kolbotn trenger fortetting og fornyelse. Det er helt naturlig, og ut fra de skissene jeg nå har sett, virker det som om vi får en fornuftig utvikling av kommunens sentrum, selv om det fortsatt er noen detaljer vi må se på og diskutere. Det viktigste er at boligutbyggingen fører til at vi får et større mangfold av boliger og boligkjøpere, sier Burud.

Snart valg

Samtidig er han innstilt på å ta fatt på oppgaven som partiets nye lokalleder.

– Det er et viktig stortingsvalg som står foran oss, og her begynner vi å sette alle krefter til om kort tid. Det er viktig å mobilisere foran både dette valget og det neste lokalvalget. Hvordan resultatet blir i stortingsvalget vil få konsekvenser for oss her i Oppegård også, og i tillegg blir det et ekstra spennende valg med tanke på at vi ved neste lokalvalg skal velge kommunestyre for den nye storkommunen. Da blir lokalt Oppegård-engasjement viktig, sier Burud.

Nyheter Hogsten langs Kolbotnvannet

Utbyggeren fikk grønt lys til å hogge ned titalls trær i kantsonen

Tidligere denne uken fikk Oppegård Avis flere meldinger fra innbyggerne som reagerer på at utbyggeren av Storebukta og Veslebukta hadde hogget ned flere løvtrær langs Kolbotnvannet, en til fire meter fra vannet. Det viser seg at utbyggeren har fått tillattelse fra kommunen. Les hele saken

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen