RYKKER OPP: Arild Burud ble tidligere i år gjenvalgt som nestleder i lokalavdelingen av Arbeiderpartiet. Nå rykker han opp i lederposisjon.
Nyheter
RYKKER OPP: Arild Burud ble tidligere i år gjenvalgt som nestleder i lokalavdelingen av Arbeiderpartiet. Nå rykker han opp i lederposisjon. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Rykker opp som ny Ap-leder

Arild Burud overtar etter Fatima Valdes Haugstveit, som tidligere i dag valgte å trekke seg med umiddelbar virkning.

Arild Burud rykker opp som ny leder i Oppegård Arbeiderparti, etter at Fatima Valdes Haugstveit tidligere i dag annonserte at hun velger å trekke seg fra ledervervet i partiet på bakgrunn av uenighet med partiet rundt utviklingen av Kolbotn sentrum.

– Overrasket

Burud sier han er overrasket over Valdes Haugstveits avgjørelse.

–  Jeg har merket en viss uro mellom kommunestyregruppen og partistyret, men jeg så ikke dette komme. Dette kom uventet og brått på meg, sier Burud.

– Ut fra hva jeg har forstått er dette et personlig valg for Fatima, og det har jeg respekt for, men jeg skulle gjerne ønsket meg at dette kunne vært løst annerledes. Jeg føler meg frustrert over en situasjonen som jeg mener kunne vært løst annerledes, for eksempel med ordentlige samtaler mellom kommunestyregruppen og partistyret. Rett og slett en oppvasksamtale hvor man legger frem problemene, utfordringene og løsningene, sier Burud.

– Edruelig utvikling

Hva gjelder diskusjonen rundt Arbeiderparti-splittelsen rundt utviklingen av Kolbotn sentrum, er den påtroppende lederen klar på at det er viktig med en utvikling og utbygging, men at den må være edruelig.

FRA SIST VALGKAMP: Arild Burud (t.v.) var engasjert også under sist valgkamp. HEr deler han ut roser sammen med Merete Bellingmo, Are Helset, Malin Liefvgren og Anne Lise Buer i forbindelse med valget i 2015.
FRA SIST VALGKAMP: Arild Burud (t.v.) var engasjert også under sist valgkamp. HEr deler han ut roser sammen med Merete Bellingmo, Are Helset, Malin Liefvgren og Anne Lise Buer i forbindelse med valget i 2015. Foto: Anders Nordheim Dahl

Les også: – Føltes riktig å trekke meg

– Kolbotn trenger fortetting og fornyelse. Det er helt naturlig, og ut fra de skissene jeg nå har sett, virker det som om vi får en fornuftig utvikling av kommunens sentrum, selv om det fortsatt er noen detaljer vi må se på og diskutere. Det viktigste er at boligutbyggingen fører til at vi får et større mangfold av boliger og boligkjøpere, sier Burud.

Snart valg

Samtidig er han innstilt på å ta fatt på oppgaven som partiets nye lokalleder.

– Det er et viktig stortingsvalg som står foran oss, og her begynner vi å sette alle krefter til om kort tid. Det er viktig å mobilisere foran både dette valget og det neste lokalvalget. Hvordan resultatet blir i stortingsvalget vil få konsekvenser for oss her i Oppegård også, og i tillegg blir det et ekstra spennende valg med tanke på at vi ved neste lokalvalg skal velge kommunestyre for den nye storkommunen. Da blir lokalt Oppegård-engasjement viktig, sier Burud.

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Nyheter Togtilbudet i Nordre Follo

Fortsatt stengt for togtrafikk – Utsetter åpning av Østfoldbanen

Etter seks uker med sommerarbeid på Østfoldbanen vil det fortsatt være stengt for togtrafikk mellom Kolbotn og Ås/Kråkstad. Den planlagte åpningen av Østfoldbanen er foreløpig utsatt med én uke. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Ansatt i barnehage og ansatt på SFO smittet – Flere barn og voksne kan være berørt

Søndag 9. august ble det meldt inn to nye smittetilfeller i Nordre Follo. Begge tilfeller er knyttet covid-19-utbruddet i Indre Østfold. Les hele saken

Til toppen