MIDT PÅ TREET: Oppegård ligger midt på treet hva gjelder innkjøp av alkohol.
Nyheter
MIDT PÅ TREET: Oppegård ligger midt på treet hva gjelder innkjøp av alkohol. (Bilde: Thomas N. Witsø-Bjølmer)

Så mye alkohol drikker vi her i Oppegård

Folkehelseinstituttet har sjekket hvor mye alkohol vi og folk i nabokommunene våre kjøper inn hvert år.

Folkehelseinstituttet lager hvert år en profil over folkehelsetilstanden i landets kommuner, og for første gang har man i år inkludert salget av alkohol fra butikker og vinmonopol rundt i landet i denne undersøkelsen.

Kommunal rapport har publisert statistikken på sin nettside, og der finnes også lokale tall for kommunene i Follo.

Midt på treet

Her i Oppegård kjøper hver innbygger over 15 år, ifølge undersøkelsen, 5,3 liter ren alkohol i året. 

Hvis dette skal regnes om, så tilsvarer 5,3 liter ren alkohol rundt 240 halvlitere med øl med en gjennomsnittsstyrke på 4,5 prosent, alternativt 54 flasker vin med alkoholstyrke 13 prosent.

I våre nabokommuner ser det slik ut: I Enebakk kjøpes det 4,7 liter ren alkohol per år, mens i Ås kjøper innbyggerne i snitt 5,3 liter. I Frogn 5,4 liter, i Vestby og på Nesodden drikkes det kanskje mest, for der kjøper hver innbygger i snitt 5,6 liter ren alkohol i året.

Les også: Ostebutikken går så det suser!

Hva gjelder våre nye sambygninger i Ski, så drikker de litt mindre enn oss her i Oppegård. Det kjøpes 5,2 liter ren alkohol per innbygger i året i Ski.

NB! Saken fortsetter under bildet!

MIDT PÅ TREET: Oppegård ligger midt på treet hva gjelder innkjøp av alkohol. Bilde:  Veronica Grude Docker

Hemsedal på topp

Det er forøvrig i skikommunen Hemsedal at det kjøpes og konsumeres mest alkohol. Der kjøper hver innbygger over 15 år i snitt 6,9 liter ren alkohol i året, ifølge Kommunal Rapport.

Kommunen hvor det kjøpes minst er i Eidskog i Hedmark, hvor snittinnkjøpet er 2,7 liter ren alkohol åer innbygger over 15 år i året. Ifølge Folkehelseinstituttet drikker menn dobbelt så mye som kvinner, og de ti prosentene i Norge som drikker mest, står for omtrent halvparten av det totalt forbruket. 

Les også: Ostebutikken går så det suser!

I 2016 var det litt over 80 prosent av voksne som hadde drukket alkohol siste året.

Nyheter Tussetjern

Gir ny badebrygge med stupebrett til kommunen

Tre private initiativtakere har i samarbeid med Langhus Velforening igangsatte et prosjekt og en vippsaksjon for å få på plass en sårt etterlengtet badebrygge med stupebrett og stige i Tussetjern. Les hele saken

Nyheter Politiet advarer

«Kyss skoen min ellers får du bank»

I vårt politidistrikt har det i det siste vært flere hendelser hvor ungdom utsetter andre ungdom for vold. Nettpatrulje i Øst politidistrikt har i dag publisert et innlegg hvor en av politibetjentene forteller om et slikt oppdrag vedkommende var på i forrige uke. Les hele saken

Til toppen