MIDT PÅ TREET: Oppegård ligger midt på treet hva gjelder innkjøp av alkohol.
Nyheter
MIDT PÅ TREET: Oppegård ligger midt på treet hva gjelder innkjøp av alkohol. (Bilde: Thomas N. Witsø-Bjølmer)

Så mye alkohol drikker vi her i Oppegård

Folkehelseinstituttet har sjekket hvor mye alkohol vi og folk i nabokommunene våre kjøper inn hvert år.

Folkehelseinstituttet lager hvert år en profil over folkehelsetilstanden i landets kommuner, og for første gang har man i år inkludert salget av alkohol fra butikker og vinmonopol rundt i landet i denne undersøkelsen.

Kommunal rapport har publisert statistikken på sin nettside, og der finnes også lokale tall for kommunene i Follo.

Midt på treet

Her i Oppegård kjøper hver innbygger over 15 år, ifølge undersøkelsen, 5,3 liter ren alkohol i året. 

Hvis dette skal regnes om, så tilsvarer 5,3 liter ren alkohol rundt 240 halvlitere med øl med en gjennomsnittsstyrke på 4,5 prosent, alternativt 54 flasker vin med alkoholstyrke 13 prosent.

I våre nabokommuner ser det slik ut: I Enebakk kjøpes det 4,7 liter ren alkohol per år, mens i Ås kjøper innbyggerne i snitt 5,3 liter. I Frogn 5,4 liter, i Vestby og på Nesodden drikkes det kanskje mest, for der kjøper hver innbygger i snitt 5,6 liter ren alkohol i året.

Les også: Ostebutikken går så det suser!

Hva gjelder våre nye sambygninger i Ski, så drikker de litt mindre enn oss her i Oppegård. Det kjøpes 5,2 liter ren alkohol per innbygger i året i Ski.

NB! Saken fortsetter under bildet!

MIDT PÅ TREET: Oppegård ligger midt på treet hva gjelder innkjøp av alkohol. Bilde:  Veronica Grude Docker

Hemsedal på topp

Det er forøvrig i skikommunen Hemsedal at det kjøpes og konsumeres mest alkohol. Der kjøper hver innbygger over 15 år i snitt 6,9 liter ren alkohol i året, ifølge Kommunal Rapport.

Kommunen hvor det kjøpes minst er i Eidskog i Hedmark, hvor snittinnkjøpet er 2,7 liter ren alkohol åer innbygger over 15 år i året. Ifølge Folkehelseinstituttet drikker menn dobbelt så mye som kvinner, og de ti prosentene i Norge som drikker mest, står for omtrent halvparten av det totalt forbruket. 

Les også: Ostebutikken går så det suser!

I 2016 var det litt over 80 prosent av voksne som hadde drukket alkohol siste året.

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen