VESTVENDT: De fleste av uteplassene i det nye prosjektet vender mot vest, så de får rikelig med kveldssol.

Nyheter Eiendom

VESTVENDT: De fleste av uteplassene i det nye prosjektet vender mot vest, så de får rikelig med kveldssol. (Illustrasjon: 3D Estate)

Salget er i gang i Skolebakken

Torsdag 7. november startet salget på første byggetrinn av prosjektet Skolebakken K.

Prosjektet Skolebakken K bygges i regi av Stor-Oslo Eiendom, på tomten til det gamle bankbygget, og vil til sammen huse 115 leiligheter. I går gikk startskuddet for salg av de to første blokkene, torghus sør og torghus vest. Første byggetrinn vil bestå av leiligheter i størrelsesorden 35 til 145 kvadratmeter, med pris fra rundt 2,9 millioner til 13 750 000, og er planlagt ferdigstilt i fjerde kvartal 2022.

NYTT I SENTRUM: Carl Henrik Graff prosjektansvarlig hos Stor-Oslo Eiendom (i midten), Tonje Adolphson og Bjørn Skar i DNB Eiendom viser stolt frem prosjektet. Foto: Veronica Grude Docker

– Byggingen skal forhåpentligvis starte i april neste år, forteller Tonje Adolphson og Bjørn Skar i DNB Eiendom.

Butikk og kafé

I tillegg til leilighetene vil det også bli satt av plass til næringsvirksomhet. Stor-Oslo Eiendom jobber med å finne aktuelle kandidater til disse lokalene, og er i kontakt med flere aktuelle, uten å ville røpe nøyaktig hvem de snakker med.

– Vi har fått veldig god respons, og vi har tro på at det skal være ting som trekker mennesker. Det vi håper å få til er en kafé på hjørnet, og en liten dagligvareforretning, sier prosjektansvarlig, Carl Henrik Graff, hos Stor-Oslo Eiendom.

Kvalitet

De fire blokkene vil ha ulik utforming, og valg av materialer.

– Arkitektene har vært opptatt av å bryte den samlede bebyggelsen mest mulig. Det blir to blokker i forskjellig type tegl og to blokker med forskjellig utforming i tre, sier Graff.

Prosjektet har som mål å ha flere soner, som kan tiltrekke forskjellige type mennesker.

– Deler av prosjektet er mer urbant tilknyttet, mens deler er mer tilknyttet skolen, lekeplass og grøntområder. Det er flere soner. Vi kalte prosjektet opprinnelig «fra tun til torg», og det sier litt om de ulike kvalitetene vi har i prosjektet, sier Graff.

NÆRING: I underetasjen med glassfasade håper utviklerne å få inn både kafé og dagligvare. Illustrasjon: 3D Estate

 

 

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Kommunesammenslåing om 22 dager

Beholder kun Vei og park på Sofiemyr – midlertidig

De kommunaltekniske virksomhetene i Oppegård og Ski er på flyttefot. Ansatte i Vei og park skal fortsatt være på Sofiemyr frem til miljøstasjonen utvides om ett år, mens 22 ansatte fra Vann og avløp må flytte til Ski. Les hele saken

Til toppen