VESTVENDT: De fleste av uteplassene i det nye prosjektet vender mot vest, så de får rikelig med kveldssol.

Nyheter Eiendom

VESTVENDT: De fleste av uteplassene i det nye prosjektet vender mot vest, så de får rikelig med kveldssol. (Illustrasjon: 3D Estate)

Salget er i gang i Skolebakken

Torsdag 7. november startet salget på første byggetrinn av prosjektet Skolebakken K.

Prosjektet Skolebakken K bygges i regi av Stor-Oslo Eiendom, på tomten til det gamle bankbygget, og vil til sammen huse 115 leiligheter. I går gikk startskuddet for salg av de to første blokkene, torghus sør og torghus vest. Første byggetrinn vil bestå av leiligheter i størrelsesorden 35 til 145 kvadratmeter, med pris fra rundt 2,9 millioner til 13 750 000, og er planlagt ferdigstilt i fjerde kvartal 2022.

NYTT I SENTRUM: Carl Henrik Graff prosjektansvarlig hos Stor-Oslo Eiendom (i midten), Tonje Adolphson og Bjørn Skar i DNB Eiendom viser stolt frem prosjektet. Foto: Veronica Grude Docker

– Byggingen skal forhåpentligvis starte i april neste år, forteller Tonje Adolphson og Bjørn Skar i DNB Eiendom.

Butikk og kafé

I tillegg til leilighetene vil det også bli satt av plass til næringsvirksomhet. Stor-Oslo Eiendom jobber med å finne aktuelle kandidater til disse lokalene, og er i kontakt med flere aktuelle, uten å ville røpe nøyaktig hvem de snakker med.

– Vi har fått veldig god respons, og vi har tro på at det skal være ting som trekker mennesker. Det vi håper å få til er en kafé på hjørnet, og en liten dagligvareforretning, sier prosjektansvarlig, Carl Henrik Graff, hos Stor-Oslo Eiendom.

Kvalitet

De fire blokkene vil ha ulik utforming, og valg av materialer.

– Arkitektene har vært opptatt av å bryte den samlede bebyggelsen mest mulig. Det blir to blokker i forskjellig type tegl og to blokker med forskjellig utforming i tre, sier Graff.

Prosjektet har som mål å ha flere soner, som kan tiltrekke forskjellige type mennesker.

– Deler av prosjektet er mer urbant tilknyttet, mens deler er mer tilknyttet skolen, lekeplass og grøntområder. Det er flere soner. Vi kalte prosjektet opprinnelig «fra tun til torg», og det sier litt om de ulike kvalitetene vi har i prosjektet, sier Graff.

NÆRING: I underetasjen med glassfasade håper utviklerne å få inn både kafé og dagligvare. Illustrasjon: 3D Estate

 

 

Nyheter Ny Kolbotn skole

Foreløpig budsjettsprekk på 88 millioner kroner

I september 2018 ble det vedtatt å bevilge 444 millioner kroner til ny Kolbotn skole. Nå viser det seg at det er behov for 88 millioner ekstra. Rådmannen anbefaler å utsette rehabilitering av de to vernede bygningene, men til tross for den eventuelle utsettelsen, vil det bli behov for ekstra bevilgninger på over 40 millioner kroner. Les hele saken

Nyheter Ny Kolbotn skole

– Dette kan få konsekvenser for andre skoleprosjekter

Investeringer til andre viktige skoleprosjekter i Nordre Follo kan bli utsatt som følge av Kolbotn skole-saken, mener Camilla Hille (V), som er utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Til toppen