GA BOK I GAVE: Helge Marstrander (t.v.) fra Stopp støyen og Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Hellerasten skole i Oppegård ga en bok om stillhet i gave til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (t.h.).
Nyheter
GA BOK I GAVE: Helge Marstrander (t.v.) fra Stopp støyen og Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Hellerasten skole i Oppegård ga en bok om stillhet i gave til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (t.h.). (Bilde: John Berge)

Sanner: – Jeg er opptatt av å finne gode løsninger for Taraldrud

Lydhør statsråd for beboernes støybekymring.

Til den velkjente lyden av gressklipperstøy og fuglekvitter var det en tydelig engasjert kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner som dro på befaring til Tårnåsen skole for å ta nærmere i øyesyn et av nærområdene til det kommende Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB).

Fra parkeringsplassen og lekeplassen ved skolen så Sanner seg interessert rundt, fikk fremvist et kart som så ble justert i forhold til terrenget man sto i, og deretter forklart hvor de ulike byggene kommer.

Stort engasjement

Rett før hadde Sanner fått med seg et engasjert innspill fra Helge Marstrander fra Stopp støyen og Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Hellerasten skole, under et møte på Kolben kulturhus.

LYTTET: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (t.h.) lytter til Helge Marstrander fra Stopp støyen og Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Hellerasten skole i Oppegård.
LYTTET: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (t.h.) lytter til Helge Marstrander fra Stopp støyen og Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Hellerasten skole i Oppegård. Foto: John Berge

Der hadde Marstrander avspilt en nylaget video som demonstrerte det mulige støynivået utenfor skolen fra fremtidige skytebaner og helikopteroverflyvninger.

– Vi startet Stopp støyen for fjorten dager siden. Det er et veldig engasjement, sa Marstrander henvendt til Sanner.

Les også: Lokalpolitikeren: – Her er vår kravliste til Taraldrud

– Helseskadelig støy føler vi ikke er berørt i utredningen, hvor det heller snakkes om hørselsskader.

– Vi er for beredskapssenteret, men mot støyen. Kan det løses med at skytebyggene bygges inn? Beredskapshelikopteret kan gjerne være der, men daglig operativt drift håper vi kan legges til Rygge flyplass. Det blir vinn-vinn for alle. Så settes en stor svart strek over hele støydebatten. Hvis ikke blir det støydebatt i 20-30 år fremover, mente Helge Marstrander.

Ønsker å finne gode løsninger

Sanner sa at han ikke kan si noe spesifikt om saken, siden det nå er høringsrunde og han skal ta beslutningen etter alle uttalelsene er kommet inn.

– Det er viktig for meg og departementet at vi får synspunkt fra kommunene og innbyggerne. Jeg er opptatt av å finne løsninger som gjør at det er håndterbart, sa Sanner.

ENGASJERTE: Ordførerne Thomas Sjøvold (t.v.) fra Oppegård og Tuva Moflag fra Ski (midten) med kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner under befaringen ved Tårnåsen skole.
ENGASJERTE: Ordførerne Thomas Sjøvold (t.v.) fra Oppegård og Tuva Moflag fra Ski (midten) med kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner under befaringen ved Tårnåsen skole. Foto: John Berge

– Uten sidestykke

Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold beskrev det som en sak med et folkelig engasjement uten sidestykke i Oppegårds 100-årige historie.

Les også: Sylvi Graham: – Skal stå på hendene for å få det til!

– Vår største bekymring er støyen, når man nå ser målingene som nå er gjort. Vi har visse forventinger til at Staten forholder seg til lokale regelverket. Til syvende og sist er det et økonomisk spørsmål, som er mulig å løse, men beredskapssenteret blir dyrere med flere av støytiltakene.

Les også: Myndighetenes løsning: – Bygg gapahuker

– Vi vet det er diskusjoner om de ulike støygrensene, spesiell opp mot barnehager og skoler. Vår ambisjon er klare å nå de grensene som kommunene har sagt de ønsker seg. Dette er særlig viktig. Det jobbes systematisk med støyskjermende tiltak, svarte Sanner.

I GODE SAMTALER: Ordfører Thomas Sjøvold (t.v.) fra Oppegård kommune og Helge Marstrander (t.v.) fra Stopp støyen og Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Hellerasten skole i Oppegård ved Taraldrud trafikkstasjon.
I GODE SAMTALER: Ordfører Thomas Sjøvold (t.v.) fra Oppegård kommune og Helge Marstrander (t.v.) fra Stopp støyen og Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Hellerasten skole i Oppegård ved Taraldrud trafikkstasjon. Foto: John Berge
Til toppen