PÅ VAKT: Lokalpolitiet har mange og ikke minst varierte oppgaver i løpet av et døgn.
Nyheter
PÅ VAKT: Lokalpolitiet har mange og ikke minst varierte oppgaver i løpet av et døgn. (Bilde: Oppegård Avis)

Såpeføre, ulovlig mopedkjøring og innbruddsforsøk

Dette rykket lokalpolitiet ut på det siste døgnet her i vårt distrikt.

Holkeføret og såpeglatte veier dominerte nyhetsbildet her på oavis.no i går, og det preget også store deler av dagen for lokalpolitiet.

Vi starter dagens politirunde ute i trafikken. Politiet har det siste døgnet meldt om flere utforkjøringer, og ikke minst mange trailere som slet tungt med det glatte føret. Både kommunen, Statens vegvesen og politiet gikk ut med advarsler om føret, og det var det også god grunn til, for maken til holkeføre som det var i går og dagen før skal man lete lenge etter.

Flere av veien

Ved 11-tiden på formiddagen torsdag den 2. februar rykket politiet ut til fylkesvei 154 ved Nygårdskrysset etter at en bil kjørte av veien. Det ble noen trafikkale problemer på stedet i forbindelse med utforkjøringen, men heldigvis ble det ingen personskader.

Ved 21-tiden på kvelden den 1. februar kjørte en bil av veien på Hobølveien.

SJåføren fikk noen kuttskader og ble kjørt til legevakten i  singelulykken. det var glatt på stedet der ulykken skjedde.

Ved 15-tiden på ettermiddagen den 2. februar kjørte en trailer av veien i Faugliveien i Mysen. En renovasjonsbil hadde kjørt av veien, og det var lenge spørsmål om diesel-lekkasje fra den veltede traileren. 

Sjåføren kom seg ut av traileren, og klaget på smerter i en ben etter velten.

En times tid senere måtte politiet rykke ut til E6 Nøstvedttunnelen i sydgående retning, etter at det kom in melding om en glava-rull somlå i veibanen. Den ble ryddet opp, og saken ble av politiet ansett som et isolert tilfelle.

Bilbrann

Ved 03-tiden natt til torsdag den 2. februar rykket politiet ut til E6 nordgående ved avkjøringen til Son etter at det kom in en melding om en bil som brant.

Personene som var inne i bilen kom seg heldigvis raskt ut av det brennede kjøretøyet. Brannen ble raskt slukket, og den oppsto etter at girkassen havarerte. Ingen ble skadet, heldigvis.

Kjørte moped ulovlig

Vi skal en tur innom Slitu, hvor politiet foretok en kontroll av en mopedist ved 17.30-tiden torsdag den 2. februar.

Føreren, en mann i førtiårene, måtte ta Apostlenes hester fatt etter kontrollen, for han kjørte moped uten gyldig førerkort.

Mopeden ble parkert og mannen måtte traske fra stedet.

Innbruddsforsøk

Vil skal til slutt til Mysen, hvor det natt til fredag den 3. februar ble meldt om et innbruddsforsøk på kulturtorget. Politiet dro og gjorde åstedsundersøkelse, og fant raskt ut at en dør var forsøkt brutt opp.

Det var ingen tegn til at noen hadde vært inne i kulturtorget.

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen