SATSER: Vidar Sørensen tror hans nye konsept vil være en vinner for lag og foreninger som ønsker å tjene inn noen ekstra kroner til virksomheten sin.
Nyheter
SATSER: Vidar Sørensen tror hans nye konsept vil være en vinner for lag og foreninger som ønsker å tjene inn noen ekstra kroner til virksomheten sin. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Satser på spekede gaver

Vidar Sørensen fra Sofiemyr gir jernet med nytt spekematkonsept som er lokalprodusert.

– Jeg har alltid vært engasjert i dugnadsarbeid, både gjennom barna og egne hobbyer, og plutselig en kveld kom idéen. Jeg tenkte at det må kunne være noe hyggeligere og bedre å selge for idrettslagene enn dopapir og sokker, sier Vidar Sørensen (46) fra Sofiemyr. 

Gjennom selskapet sitt lanserer han i disse dager et helt nytt konsept, som idrettslagene kan selge til inntekt for driften sin. 

Lokalprodusert

Den lokale og premierte pølsemakeren Roger Lund i Åkeberg Skoglunn har satt sammen fire pølser som Sørensen har satt sammen til en gavepakke som han nå lanserer på markedet. 

SPEKESYMFONI: Slik ser spekematen ut, lekkert oppskjært på fat.
SPEKESYMFONI: Slik ser spekematen ut, lekkert oppskjært på fat. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Pølsene er gode, og størrelsen på dem er passende. Etter en brainstorming fant vi ut at alt for mange spekepakker er av for stor størrelse, og maten blir liggende og tørke ut. Derfor har vi kommet opp med fire gode pølser i passe størrelse, som både gir variasjon og gjør at de holder seg ferske, sier Sørensen.

– Her er det mulig for alle å finne sin favoritt. Det er en mild chorizo-pølse, en curry-pølse, en sort pepperpølse og en klassisk morrpølse. Dette er perfekt til både tapas, snacks, pizza eller å bare spise som det er på et spekefat, sier Sørensen, som satser alt på sitt nye konsept.

Kan bli penger i lagkassen

Å kjøpe en pakke koster 250 kroner. Av dette går 100 kroner tilbake til lag eller foreninger som ønsker å selge dette, kanskje som et alternativ til dopapir og sokker. 

– Jeg mener dette er produkter som er lettkjøpte og lettsolgte. Dessuten har jeg ingen minstevolum, så man  kan selv velge hvor mange man eventuelt vil kjøpe, sier Sørensen. 

Nå håper han at idrettslagene eller andre lag og foreninger skal kaste seg på speke-konseptet. 

– Av dem som har meldt sin interesse allerede, er tilbakemeldingene svært gode. Mange kjøper også flere pakker som de beholder selv eller gir bort som gaver privat. Tanken min er at det skal være litt mer hyggelig å drive med dugnadsarbeid, og jeg har skikkelig tro på dette, sier han. 

Har troen

Håpet er å kunne leve av dette på sikt. Nettbutikken hans er landsdekkende, men håpet er at lokale lag og foreninger skal slenge seg på. Ekstra moro er det også å skape sin egen arbeidsplass. 

– Tanken er også på sikt at det skal komme flere produkter i porteføljen, men i første omgang satser jeg på dette. Målet og håpet er at dette er noe som skal kunne nå ut til hele Norge, om det er mannskor i Finnmark eller buekorps i Bergen, eller et håndballag i nærområdet, sier han. 

Til toppen