ARBEIDSULYKKE: En polsk mann i slutten av 50-årene fikk benet i klem på byggeplassen i Ormerudveien.
Nyheter
ARBEIDSULYKKE: En polsk mann i slutten av 50-årene fikk benet i klem på byggeplassen i Ormerudveien. (Bilde: Oppegård Avis)

Satt i skuffen på hjullaster

En 58 år gammel polsk mann fikk benet i klem og opereres i dag, etter en ulykke på byggeplassen i Ormerudveien torsdag ettermiddag.

 

En 58 år gammel polsk arbeider, ansatt hos Gultvedt Entreprenør AS, fikk benet sitt i klem da han satt i skuffen på en hjullaster på byggeplassen i Ormerudveien på Kolbotn, torsdag ettermiddag. Politiet opplyser om at mannen skal opereres på Ahus i løpet av dagen. 

Les også: Store verdier stjålet i Ormerudveien

– Det var en hjullaster med en arbeider oppe i skuffen som dultet borti en hvit kassebil. Det ble et sammenstøt og benet til mannen kom i klem mellom skuffen og bilen, sier etterforskningsleder i Øst politidistrikt, Ellen Brekke.

Ps! les mer under bildet!

ULYKKESPLASS: En mann ble alvorlig skadet i en arbeidsulykke på denne byggeplassen.ULYKKESPLASS: En mann ble alvorlig skadet i en arbeidsulykke på denne byggeplassen. Foto: Yana Stubberudlien

Sprikende forklaringer

Forklaringene til de involverte er ifølge Brekke stemmer ikke helt overens med hendelsesforløpet så vidt politiet kan se.

– Det er litt sprikende forklaring, både sjåføren av hjullasteren og av bilen mener de sto stille men noen må ha vært i fart, sier Brekke. 

Den skadde mannen har enda ikke blitt avhørt. Politiet regner med å snakke med ham i løpet av neste uke.

– Vi skal avhøre fornærmede og regner med at han kan si oss noe mer. Vi prater med han når han er klar for det. Vi må også ha en tolk så det må samkjøres, sier Brekke.

Politiet opplyser at de også vurderer et oppfølgingsavhør av føreren av hjullasteren, en 28 år gammel mann fra Vestby. Føreren av kassebilen var en polsk mann på 68 år bosatt i Langhus. 

Må operere

Hjullasteren skulle kjøre ut på Ormerudveien fra byggeplassen da kassebilen kommer på en grusvei som er opprettet inne på området, opplyser Brekke.

– Vi vet ikke av avhørene tatt på stedet hvorfor mannen satt i skuffen på hjullasteren, sier Brekke.

Les også: Måtte amputere armen

Den skadde mannen ble kjørt til Ahus og ambulansepersonell beskriver ulykken som alvorlig.

– Vi vet ikke om han må amputere benet, men han skulle operere under kneet. Utifra bildene ser det ikke ut som om benet var i en gal vinkling, men det betegnes som alvorlig av ambulansen, sier Brekke. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

ARBEIDSMILJØLOVEN: Politiet sier hendelsen er et brudd på arbeidsmiljøloven. De etterforsker i samarbeid med arbeidstilsynet. 
ARBEIDSMILJØLOVEN: Politiet sier hendelsen er et brudd på arbeidsmiljøloven. De etterforsker i samarbeid med arbeidstilsynet. 

Brudd på arbeidsmiljøloven

Politiet er usikre på hvilke konsekvenser ulykken vil få for føreren av hjullasteren samt Gultvedt Entreprenør, som skadde jobbet for.

– I og med at det er en arbeidsulykke, man skal ikke sitte skuffen i en hjullaster, er jeg usikker på om det dekkes av veitrafikkloven. Det skal jeg sjekke, men det er brudd på arbeidsmiljøloven, sier Brekke.

Politiet skal nå i samarbeid med arbeidstilsynet etterforske saken.

– De innhenter dokumenter og rutiner og det som følger de forskjellige firmaene og som gjelder de ansatte. Det er for tidlig å si om det blir noen følger for firmaet. Det er litt avhengig av dokumentasjonen de har i forhold til arbeidstilsynet, sier Brekke. 

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen