STUDIO I KIRKEN: Oppegård kirke ble omgjort til filmstudio for noen dager tidligere i vinter da settet til innspillingen av julefilmen «Gledelig jul» kom for å gjøre opptak på Svartskog.
Nyheter
STUDIO I KIRKEN: Oppegård kirke ble omgjort til filmstudio for noen dager tidligere i vinter da settet til innspillingen av julefilmen «Gledelig jul» kom for å gjøre opptak på Svartskog. (Foto: Privat)

Se bildene fra det hemmelige filmopptaket på Svartskog

Et A-lag av kjendiser har spilt inn film på Svartskog i vinter. Dette skal bli årets julekomedie.

Helt i det stille har det vært tungt med kjente skuespillere på Svartskog i vinter. Julefilmen «Gledelig jul» har vært spilt inn i løpet av de fem siste ukene. Deler av innspillingen foregikk i Oppegård kirke på Svartskog.

– Vi var på Svartskog en av opptaksdagene, men det var også her vi spilte inn klimakset. Det skjedde under julegudstjenesten, sier regissør Henrik M. Dahlsbakken til Oppegård Avis.

Lenger nede i saken kan du se flere bilder fra opptakene på Svartskog. 

Hovedrollen til Jacobsen

Flere kjente skuespillere delte bilder på Instagram under innspillingen. Blant dem Linn Skåber, som er iført prestekjole på bildet hun la ut 27. februar.

«Gledelig jul» er en svart komedie, som får premiere en gang i november. På sosiale medier har vi observert mange kjente ansikter som deltar i filmen. Hovedrollen spilles av Anne-Marit Jacobsen, og hun er sammen med navn som Otto Jespersen, Linn Skåber, Tarjei Sandvik Moe fra «Skam», Iben Akerlie, Nils Jørgen Kaalstad og Ellen Dorrit Petersen.

Bjørn Eidsvåg og Hege Schøyen skal også delta med mindre roller i filmen, og vi ser dem begge sammen med resten av skuespillerne på bildet regissør Dahlsbakken delte på Instagram tidligere denne uken.

Hemmeligheter

På filmdatabasen IMDB ble den første informasjonen om filmen registrert tidligere denne måneden:

«Når familien Eide er samlet for å feire jul sammen for første gang på mange år, tar det ikke lang tid før gamle hemmeligheter kommmer til overflaten.»

Manus til filmen er skrevet velkjente Erlend Loe. Regissør Henrik M. Dahlsbakken sier han og Loe har utviklet filmene sammen gjennom de siste par årene. Tilbake i desember 2016 uttalte regissøren følgende til Hamar Arbeiderblad.

Vil lage julehit

– Vi ønsker å lage tidenes julehit. En film som favner bredt og tar norsk julefeiring på kornet. Den skal bli varm, rørende, komisk og litt trist. Familien samles alltid til jul, men denne gang har det skjedd noe, forutsetningene er annerledes, sa regissør Henrik M. Dahlsbakken.

Denne uken delte regissøren fellesbildet av skuespillerne på Instagram, hvor han blant annet skrev.

«Har hatt gleden av å feire jul med denne fantastiske gjengen de siste fem ukene.»

Da er det bare å glede seg til jul!

KJENTE ANSIKTER: En rekke kjente skuspillere dukker opp i "Gledelig jul".
KJENTE ANSIKTER: En rekke kjente skuspillere dukker opp i "Gledelig jul".
STUDIO I KIRKEN: Oppegård kirke ble omgjort til filmstudio for noen dager tidligere i vinter da settet til innspillingen av julefilmen «Gledelig jul» kom for å gjøre opptak på Svartskog. (Foto: Privat)
PREST: Linn Skåber spiller prest i filmen.

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen