Se de rappende og syngende Lucia-brannfolkene!

Slik har du aldri før sett Santa Lucia-sangen bli fremført!

Det er den 13. desember i dag, og Lucia-dagen markeres over det ganske land. Denne dagen, som så mange andre dager i desember, er tid for levende lys og peiskos. Det kan føre med seg skumle situasjoner, og i verste fall ende tragisk.

Branncesenet vårt har imidlertid valgt å gjøre sin egen vri på Lucia-markeringen og for å få satt fokus på bruken av levende lys i juletiden.

Kampanje i skolene

De har lansert en kampanje i skolene, og i tillegg en video som det svinger av!

ROCKER OPP LUCIA: Sjekk de rappende og syngende brannfolkene ta sin egen vri på Lucia-sangen!
ROCKER OPP LUCIA: Sjekk de rappende og syngende brannfolkene ta sin egen vri på Lucia-sangen! Bilde: Skjermdump

Kampanjen innledes ved at vi drar ut og underviser hos 6. klassene i distriktet. Dette er noe vi har gjort i flere år, men nytt av året er at FBV deltar i Brannvesenets julekalender, forteller branninspektør og informasjonsrådgiver Daniel Solli i Follo Brannvesen.  

– På skolebesøkene delte vi ut fysiske kalendere som hver dag i desember (det er 31 luker!) gir en kode elevene kan taste inn på nettsidene til kalenderen. Her finner de finne filmer, konkurranser og oppgaver relatert til undervisningen vi har hatt på skolebesøkene. Og ikke minst kan de vinne premier hver eneste dag, forteller han.

Les også: Fokus på promille langs veiene i desember

Brannvesenets julekalender er et samarbeidsprosjekt hvor deltakende brannvesen bidrar med innholdet, forteller han.

Sang og rap

I tillegg til kalenderen, har brannvesenet også laget en annerledes versjon av Lucia-sangen, som vi alle kan og elsker!

– . Sammen med Nedre Romerike har vi bidratt med Luciarap-en=) Sangerne våre er Kristoffer Rygh (FBV), Andrè Phillip Thomassen (FBV) og Elisabeth Tennebø (NRBR), forteller han.

Dette digger vi! Se videoen øverst i saken, del gjerne med andre, og husk å tenke lysvett i disse Lucia- og juletider!

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Nyheter Krafttak mot kreft 2019

Sikret tredjeplass i Follo

Seks videregående skoler i Follo har samlet inn nesten en halv million kroner til kreftsaken. Elevene fra Roald Amundsen videregående skole har fått til imponerede resultat også i år. Les hele saken

Til toppen