FOR EN SPRETTEN SØTING: Her ser du den ene elgkalven som har bosatt seg i nabolagene i syd i fullt sprang over et gjerde fredag morgen.
Nyheter
FOR EN SPRETTEN SØTING: Her ser du den ene elgkalven som har bosatt seg i nabolagene i syd i fullt sprang over et gjerde fredag morgen. (Foto: Roger Fadum)

Se, så spretten!

Kjendiselgene slutter aldri å imponere eller forundre. Se bildet!

Den siste tiden har hele lokalmiljøet i Oppegård, ja, hele nasjonen hatt sine øyne på kjendiselgene som har nærmest bosatt seg i nabolagene på Myrvoll og på Greverud.

Både VG og Dagbladet har omtalt saken etter at det stod i Oppegård Avis, og våre lesere har rapportert inn om observasjoner.

Det er på grunn av krevende forhold i skogen har de to elgene beveget seg nærmere beboelse i jakt på mat og ly.

Spretten

Vår leser Roger Fadum tok opp kameraet og knipset elgkalven i fullt sprang over et gjerde.

Les også: Kjendiselgene er fortsatt på rundreise

Fredag morgen var elgfamilien igjen på besøk i hagene på Nordåskollen. Denne gangen var kalven mer nysgjerrig på hva den ville finne av mat på andre siden av gjerdet, og demonstrerte sine hoppferdigheter!

Følger med

Viltnemda råder folk til å vise forsiktighet rundt elgene, slik at de ikke blir skremt og det oppstår situasjoner som kan være farlige både for elgene og for mennesker. 

Elgene utgjør, ifølge Viltnemda ingen trussel eller fare så lenge folk lar den være i fred. De følger situasjonen fortløpende, og regner med at elgene vil trekke seg helt tilbake til skogen så snart forholdene ligger til rette for det.

Enn så lenge er det bare å nyte dette eksotiske besøket!

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen