STØTTER LOKALT NÆRINGSLIV: Daglig leder i NOR Frukt AS, Cihad Ugur.

Nyheter Lokalt næringsliv

STØTTER LOKALT NÆRINGSLIV: Daglig leder i NOR Frukt AS, Cihad Ugur. (Foto: Yana Stubberudlien)

– Sier aldri nei til lokale produsenter

Daglig leder Cihad Ugur (34) i NOR Frukt AS synes det bare er hyggelig å støtte lokale produsenter.

Siden i fjor høst ble det solgt over 50 pakker av Petras raw-godt gjennom den tyrkiske frukt- og grønt-butikken, som i over ti år har holdt til i Sentrumsbygget på Kolbotn, men Petra Dybsjord er ikke den eneste fra Oppegård som selger sine varer der.

SELGER LOKALE VARER: Daglig leder i NOR Frukt AS, Cihad Ugur. Foto: Yana Stubberudlien

– Vi selger mye blåbær, bringebær og kantareller fra Svartskog. Plommene fra Sjødalstrand Gård på Svartskog samt iskrem og sorbet fra Kulinaris AS på Trollåsen er også veldig etterspurt hos oss. Vi klarer aldri å mette alle kundene våre med kortreiste varer. Det er også hyggelig å støtte lokale produsenter, sier daglig leder Cihad Ugur i NOR Frukt.

Grethe Klaveness (75) fra Kolbotn sier hun er en fast kunde i butikken.

– Jeg setter stor pris på at butikken selger kortreiste, sukkerfrie varer som Petras godteri. Jeg har ikke smakt på det ennå, men det ser veldig pent og ordentlig ut, sier hun.

FORNØYD KUNDE: Grethe Klaveness (75) fra Kolbotn sier hun er en fast kunde og setter stor pris på kortreiste og sukkerfrie varer. Foto: Yana Stubberudlien

Rammet av konkurransen

– Hva skjer med butikken når Sentrumsbygget skal rives?

– Det er lenge til bygningen skal rives. Jeg tipper det tar minst fire år til før det skal skje, men uansett har vi planer om å fortsette videre på stedet i det nye bygget når det står klart, sier Cihad Ugur.

34-åringen sier at butikken hadde en positiv omsetning i 2017 og 2018, men siden oktober i fjor har omsetningen begynt å gå ned og den følger videre den negative utviklingen.

– Tre nye dagligvarebutikker ble åpnet i kommunen i fjor. Vi merker konkurransen, men håper på at den negative trenden snur snart, sier 34-åringen.

STOLT AV UTVALGET: – Du finner ikke et større utvalg av frukt og grønt lokalt, sier daglig leder i NOR Frukt AS, Cihad Ugur. Foto: Yana Stubberudlien

– Hva gjør dere som følge av dette?

– Du finner ikke et større utvalg av frukt og grønt lokalt, men som følge av konkurransen har vi nå begynt å selge frukt og grønsaker til innkjøpspris. Hos oss finner du også mye av det som ikke selges andre steder i kommunen. Vi har et stort utvalg av glutenfrie- og sukkerfrie varer. I tillegg satser vi mye på helsekost- og økologiske varer, og har fra forrige uke begynt med salg av økologiske frukt og grønnsaker. Vi lytter også til kundene og kjøper enkelte varer på bestilling fra kunder, sier Ugur.

Les også: Petras raw-godt

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Varsler om helikoptertester på første skoledag

Førstkommende mandag skal det gjennomføres omfattende helikoptertesting hvor det skal flys en rekke ganger over beredskapssenteret på Taraldrud. – Det er tilfeldig at det skjer på første skoledag i Nordre Follo, sier prosjektsjef for beredskapssenteret, Paul Torgersen. Les hele saken

Til toppen