SIGGERUD KUNSTGRESS: Kunstgressbanen (syv-er) på Siggerud er seks år gammel og driftes hele året av Siggerud IL.

Nyheter Vinterdrift av fotballbaner i Nordre Follo

SIGGERUD KUNSTGRESS: Kunstgressbanen (syv-er) på Siggerud er seks år gammel og driftes hele året av Siggerud IL. (Foto: Siggerud IL Fotball/Facebook)

Siggerud vil dele med Kolbotn

Siggerud IL Fotball er villig til å dele banekapasiteten med KIL Fotball.

– Vi har noe ledig banekapasitet på en syv-er bane som vi kan dele med Kolbotn, sier leder av Siggerud IL Fotball, Torben Beck.

Han sier de har en liten fotballgruppe på rundt 100 spillere. Til tross for det, har idrettsanlegget to relativt nye kunstgressbaner (red. anm.: begge ble ferdigstilt i 2013), en fem-er bane og en syv-er bane, men kun den sistnevnte driftes hele året.

SIGGERUD IDRETTSANLEGG: I tillegg til de to kunstgressbanene består idrettsanlegget av en ballbinge samt en gruslagt plass tilrettelagt for en fremtidig kunstgressbane. Banen har også egen parkering ut mot Vevelstadveien.

Les også: Stengte alle fotballbaner for vinteren

Betalte 70.000 kroner for vinterdriften  i fjor

Torben Beck sier det er Siggerud IL som har ansvar for vinterdriften av banen.

             OPPEGÅRD vs. SKI

      (baner med vinterdrift i år):

  • Oppegård kommune (1,5 baner): Østre Greverud kunstgress (12 år gammel, med undervarme som har store utfordringer, driftes av KIL og OIL, eies av Oppegård kommune) + en halv bane på Flåtestad (driftes av OIL).
 
  • Ski kommune (5 baner): Ski kunstgress i Ski idrettspark (med undervarme, driftes av Ski kommune), to kunstgressbaner på Langhus (driftes av Langhus IL), Siggerud kunstgress (driftes av Siggerud IL) og Kråkstad kunstgress (driftes av Kråkstad IL).

– Vi måker ikke denne banen for hånd. Det er et firma som måker banen for oss. Så lenge de bruker det riktige utstyret, får vi lov av Ski kommune til å drifte banen om vinteren. Fjorårets vinterdrift kostet oss rundt 70.000 kroner, sier Beck.

Les også: – Det er en stor skandale

– Ta kontakt på e-post

KIL har rundt 1000 spillere. Da det ble kjent at Sofiemyr kunstgressbane ikke skulle driftes om vinteren lenger, tok et av guttelagene på Kolbotn kontakt med lederen av Siggerud IL Fotball for å sjekke om de har noe ledig kapasitet til naboer.

– Det er uheldig for en fotballklubb som Kolbotn å havne i en slik situasjon. Vi har foreløpig ikke laget noen konkrete avtaler med noen av lagene, men jeg kan bekrefte at vi er i en dialog med et av lagene fra Kolbotn. Vi har noe begrenset kapasitet til noen lag til, men det kommer an på hvilke ønsker disse lagene har, sier Beck.

Ved interesse for leie av Siggerud kunstgress oppfordrer han lagene i KIL til å ta kontakt med Siggerud IL Fotball på e-post.

Les også: Vil ikke dele banekapasitet med Oppegård

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen