SKAL BYGGES: Nå legges det planer for PNB, og Skanska vant kontrakten på utbyggingen av beredskapssenteret på Taralrud.
Nyheter
SKAL BYGGES: Nå legges det planer for PNB, og Skanska vant kontrakten på utbyggingen av beredskapssenteret på Taralrud. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Håper på et godt samarbeid med naboene

Etter forhandlinger har Skanska vunnet kontrakten som totalentreprenør for det nye beredskapssenteret på Taraldrud.

Skanska skriver i en pressemelding at de har signert kontrakt med Justis- og beredskapsdepertementet, og blir dermed totalentreprenør for PNB som skal bygges på Taraldrud. 

Les også: Ber Amundsen om vurdere å bygge inn Taraldrud-skytebanene

Etter en konkurranse ble Skanska vurdert som det beste alternativet av totalt fire entreprenører. Skanska skal ha vært nest lavest på pris, men fikk beste vurdering på kriteriene «kompetanse og erfaring» og «oppdragsforståelse og kvalitet i gjennomføring».

Konserndirektør i Skanska Bygg, Camilla Krogh, håper folk kan finne det positivt med bygging av beredskapssenteret.
Konserndirektør i Skanska Bygg, Camilla Krogh, håper folk kan finne det positivt med bygging av beredskapssenteret. Foto: Pressebilde Skanska

Konserndirektør i Skanska, Camilla Krogh, håper de kan få til en god dialog med naboene.

– Engasjerte naboer og lokalsamfunn er jo egentlig en del av en entreprenørs hverdag. Det er viktig for oss å få en god dialog med lokalsamfunn og naboene som blir berørt, sier Krogh.

– Et positivt prosjekt

Den første fasen skal start i august i år, hvor Skanska i samråd med Justis- og beredskapsdetartemenet vil videreutvikle prosjektet. Byggestart er forventet våren 2018 med ferdigstillelse i 2020.

– Vi skal inn i en utviklingsfase hvor vi skal utvikle prosjektet sammen med byggherren og byggherrens rådgivere. Vi bygger og utvikler det som er best for nasjonen. Jeg ser på det som et positivt prosjekt, og jeg håper vi får til noe som også er bra for naboer og lokalsamfunnet, sier Krogh. 

Les også: Slik blir politiets nye beredsskapssenter på Taraldrud

Konserndirektøren legger til at at de håper folk også ser fordelene.

– Det er alltid utfordrende når man starter et prosjekt hvor det er såpass stor interesse, i både positiv og negativ forstand, men jeg håper man kan se fordeler ved et nytt beredskapssenter, avslutter Krogh.

Til toppen