HÅNDTRYKKET: Geir Flåta og ordfører Thomas Sjøvold gleder seg til å komme i gang med de nye omsorgsboligene som skal bygges i Edvard Griegs vei.
Nyheter
HÅNDTRYKKET: Geir Flåta og ordfører Thomas Sjøvold gleder seg til å komme i gang med de nye omsorgsboligene som skal bygges i Edvard Griegs vei. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Signerte for omsorg

Signed, sealed and delivered, som det synges. Nå er alt klart for bygging av omsorgsboligene på Kolbotn.

Torsdag 7. september signerte kommunen kontrakten med AF Nybygg for omsorgsboligene som skal bygges i Edvard Griegs vei.

Bygget som skal huse 72 omsorgsboliger på 50-55 kvadratmeter består av fem etasjer og en underliggende kjeller. Bygget skal også inneholde servicefunksjoner, dagsenter og base for hjemmetjenesten. Arbeidet starter i neste uke med tilrigging av tomten, mens selve byggearbeidene er forventet å starte opp i midten av oktober, med ferdigstillelse i januar 2019.

– Vi har gledet oss til denne dagen, og gleder oss enda mer til bygget står ferdig og vi kan ta det i bruk, sier ordfører Thomas Sjøvold.

PS! Saken fortsetter under bildet!

TREFASADE: Slik skal det se ut i Edvard Griegs vei når omsorgboligene står ferdig..
TREFASADE: Slik skal det se ut i Edvard Griegs vei når omsorgboligene står ferdig.. Foto: Tegn_3

God kompetanse

Geir Flåta, direktør for AF Nybygg takker kommunen for tilliten, og gleder seg til å ta fatt på prosjektet.

– Det er spennende for oss. Vi har rimelig god kompetanse, og er glade for at vi har vunnet et nytt offentlig prosjekt, sier Flåta.

Les også: Her blir det "centralt"

AF Nybygg er en del av det store konsernet AF Gruppen, som har tidligere erfaring med lignende prosjekter, blant annet Ullerud Helsebygg i Frogn kommune.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SIGNERER: Geir Flåta og ordfører Thomas Sjøvold gleder seg til å komme i gang med de nye omsorgsboligene som skal bygges i Edvard Griegs vei..
SIGNERER: Geir Flåta og ordfører Thomas Sjøvold gleder seg til å komme i gang med de nye omsorgsboligene som skal bygges i Edvard Griegs vei.. Foto: Veronica Grude Docker

Miljøvennlig helsebygg

Omsorgboligene kommer til å ha passivhus-standard, og de fire øverste etasjene skal bygges i massivtre, mens underetasjen og første etasje skal bygges i stål og betong.

– Det passer godt inn i miljøet og ser ikke så institusjonspreget ut, sier Sjøvold, som ser frem i mot et godt samarbeid med AF Nybygg.

Les også: Hva kan dette være?

Alle elementene skal produseres på fabrikk, og deretter fraktes til byggeplassen for å monteres. Dette vil gi noe mindre støy under utbyggingsperioden, og færre maskiner på byggeplassen. Ordføreren er klar på at dette prosjektet skal leveres innenfor tidsrammen.

– Vi har bare tiden og veien, avslutter Sjøvold.

HER SKAL DE BYGGES: Her ser du et flyfoto av Kolbotn sentrum. Området hvor boligene skal bygges er ringet rundt med hvit runding..
HER SKAL DE BYGGES: Her ser du et flyfoto av Kolbotn sentrum. Området hvor boligene skal bygges er ringet rundt med hvit runding.. Foto: Peder Blümlein

 

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen