– Sikker på at vi kommer i mål med en ny avtale

God stemning på Gardermoen. Oppegård og Ski er samlet for å skrive en ny avtale for storkommunen.

Representanter for både Ski og Oppegård er i dag og i morgen samlet på Radisson-hotellet på Oslo Lufthavn for å diskutere frem en ny avtale for den nye, sammenslåtte storkommunen som skal erstatte dagens to kommuner.

God stemning

Fra Oppegård er ordfører Thomas Sjøvold til stede, og han har med seg blant annet varaordfører Siv Kaspersen og gruppeleder Merete Bellingmo fra Arbeiderpartiet. Rådmann Lars Henrik Bøhler er også tilstede.

FULLE AV FORVENTNINGER: Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold og Ski-ordfører Tuva Moflag.
FULLE AV FORVENTNINGER: Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold og Ski-ordfører Tuva Moflag. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Det er god stemning her, og jeg er ganske sikker på at vi kommer til å få et positivt utfalle, sier Sjøvold. 

Ski-kollega Tuva Moflag er enig.

– Vi skal nå se på avtalen som ble fremforhandlet da det var snakk om å slå sammen fem kommuner. Nå er vi to, og avtalen må revideres. Det vi var enige om forrige gang er vi fortsatt enige om, men vi må se hvor vi kan spisse og tilpasse det at det er en annen geografisk sone det er snakk om, sier Moflag. 

PS! Se videointervju med de to ordførerne øverst i saken.

SAMLET TIL MØTE: Representanter for Oppegård og Ski er samlet for å enes om en avtale for den nye storkommunen.
SAMLET TIL MØTE: Representanter for Oppegård og Ski er samlet for å enes om en avtale for den nye storkommunen. Foto: Anders Nordheim Dahl'

Bakgrunn

  • Politikere og administrasjon i Oppegård og Ski er samlet på Gardermoen i to dager for å diskutere plattformen og en avtale for den nye storkommunen.
  • DIskusjonene disse to dagene skal føre til en endelig avtale for hvordan den nye storkommunen skal driftes og drives videre.
  • Akkurat nå  diskuteres de forskjellige punktene i avtalene, før politikerne forhåpentligvis vil komme til en enighet om en avtale etter disse to dagene. 
  • Hva ordlyden blir i den endelige avtalen, kommer vi tilbake til når den er klar.

Nyheter Protestaksjon mot fjerning av busslommer

– Forventer at galskapen i Sønsterudveien stopper så snart som mulig

Nå har Eirik Storjordet (71) fra Kolbotn levert inn en bunke med over 600 underskrifter fra innbyggerne som ønsker å stoppe fjerning av busslommene i Sønsterudveien og Kongeveien. Både kommuneledelsen, fylkesordføreren og samferdselsministeren er nå informert om protestaksjonen i Oppegård. Les hele saken

Nyheter Rådmannens budsjettforslag

– Hva skal kirken bruke alle disse millionene til?

Oppegård Avis har fått flere henvendelser fra lesere etter saken om rådmannens forslag om kutt innen kultur, samtidig som det foreslås å bevilge rundt 100 millioner kroner til kirken i planperioden 2020-2023. Det viser seg at mesteparten av det kommunale tilskuddet til kirken er til å dekke lønnsutgifter. Les hele saken

Til toppen