– Sikker på at vi kommer i mål med en ny avtale

God stemning på Gardermoen. Oppegård og Ski er samlet for å skrive en ny avtale for storkommunen.

Representanter for både Ski og Oppegård er i dag og i morgen samlet på Radisson-hotellet på Oslo Lufthavn for å diskutere frem en ny avtale for den nye, sammenslåtte storkommunen som skal erstatte dagens to kommuner.

God stemning

Fra Oppegård er ordfører Thomas Sjøvold til stede, og han har med seg blant annet varaordfører Siv Kaspersen og gruppeleder Merete Bellingmo fra Arbeiderpartiet. Rådmann Lars Henrik Bøhler er også tilstede.

FULLE AV FORVENTNINGER: Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold og Ski-ordfører Tuva Moflag.
FULLE AV FORVENTNINGER: Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold og Ski-ordfører Tuva Moflag. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Det er god stemning her, og jeg er ganske sikker på at vi kommer til å få et positivt utfalle, sier Sjøvold. 

Ski-kollega Tuva Moflag er enig.

– Vi skal nå se på avtalen som ble fremforhandlet da det var snakk om å slå sammen fem kommuner. Nå er vi to, og avtalen må revideres. Det vi var enige om forrige gang er vi fortsatt enige om, men vi må se hvor vi kan spisse og tilpasse det at det er en annen geografisk sone det er snakk om, sier Moflag. 

PS! Se videointervju med de to ordførerne øverst i saken.

SAMLET TIL MØTE: Representanter for Oppegård og Ski er samlet for å enes om en avtale for den nye storkommunen.
SAMLET TIL MØTE: Representanter for Oppegård og Ski er samlet for å enes om en avtale for den nye storkommunen. Foto: Anders Nordheim Dahl'

Bakgrunn

  • Politikere og administrasjon i Oppegård og Ski er samlet på Gardermoen i to dager for å diskutere plattformen og en avtale for den nye storkommunen.
  • DIskusjonene disse to dagene skal føre til en endelig avtale for hvordan den nye storkommunen skal driftes og drives videre.
  • Akkurat nå  diskuteres de forskjellige punktene i avtalene, før politikerne forhåpentligvis vil komme til en enighet om en avtale etter disse to dagene. 
  • Hva ordlyden blir i den endelige avtalen, kommer vi tilbake til når den er klar.

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen