FULLSTANS I KOLLEKTIVTRAFIKEN: Busspassasjerer måtte vente i opptil én time ved Huldrefaret bussholdeplass i morges. Bildet så slik ut ved flere bussholdeplasser i kommunen. (Bilde: Samuel Ninson)
Nyheter
FULLSTANS I KOLLEKTIVTRAFIKEN: Busspassasjerer måtte vente i opptil én time ved Huldrefaret bussholdeplass i morges. Bildet så slik ut ved flere bussholdeplasser i kommunen. (Bilde: Samuel Ninson)

Kommunen jobber på spreng med snøen!

Det var ventet 30 cm med snø i natt. Det slo til  - med renter. Oppegård kommune er på ballen for å få vekk snømassene.

Uværet har ført til flere problemer i buss- og togtrafikken i dag.

Politiet har i det siste døgnet bedt folk flere ganger å la bilen stå hjemme. Det snør i skrivende stund, og mer snø er på vei! Det er meldt over en meter snø flere steder i landet, og også her i Oppegård har det kommet flere titalls centimeter.

Enkelte steder meldes det om et snøfall på mellom 30 og 40 centimeter det siste døgnet. 

Buss er høyest prioritert

Dette har ført til store utfordringer i trafikken. Brøytemannskapene er fortsatt ute, og jobber beinhardt for å måke bort snøen. 

Les også: La bilen stå om du kan

–  Brøyteberedskapen har vært ute helt siden kl. 02 i natt, og jobber fortsatt for fullt, sier Heidi Tomten, som er virksomhetsleder for UTE.

FORSINKELSER: I rushtiden går 81 hver 10. minutt fra Fløysbonn mot Rådhuset. Det ble merkbart færre avganger i morges pga. vanskelige kjøreforhold (Bilde: Samuel Ninson) 

Ruter melder om forsinkelser og større avvik.

De oppfordrer alle til å beregne ekstra god tid pga. vanskelige kjøreforhold som skaper problemer for kollektivtrafikken i hele Oslo og Akershus. 

Les også: Buss av veien på Sofiemyr

– Bussenes fremkomlighet er høyest prioritert og vi jobber først med de veiene der bussene kjører, sier Tomten.

Hun tilføyer at de små veiene er mindre prioritert.

Beskjed 

Den store snømengden har skapt kaos. Tomten har en klar beskjed til alle bilister.

– Det er mange biler i kommunen i grøfta, så alle må kjøre etter forholdene, sier Tomten 

I tillegg til trøbbel i bil- og busstrafikken, meldes det at de store nedbørsmengdene også gir problemer for togtrafikken. BaneNor har alt tilgjengelig mannskap ute akkurat nå for å rydde vekk snøen, men togpassasjerer må regne med forsinkelser i dag.

Les også: Megasuksess for BUA - lån vinterutstyret her!

NSB oppfordrer folk til å sjekke appen deres og trafikksidene kontinuerlig for å se hvordan forholden er akkurat nå. Den finner du her!

Ruter melder også at grunnet de vanskelige kjøreforholdene, ber de alle reisende om å beregne ekstra god tid i dag. For å sjekke Ruters forsinkelser, trykk her!

Sport Kunstgress på Østre Greverud

– Banen er isete og helt ubrukelig til fotball

De siste to ukene er flere fotballtreninger på kunstgressbanen på Østre Greverud blitt avlyst og nå har de første kampene mot andre lag også blitt avlyst. Alt på grunn av at undervarmen ikke virker. Fotballmiljøet er frustrert. Les hele saken

Til toppen