SLIK KAN DET BLI: Dette er forslaget som formannskapet har anbefalt at man skal gå videre med.
Nyheter
SLIK KAN DET BLI: Dette er forslaget som formannskapet har anbefalt at man skal gå videre med. (Foto: Romfarer Arkitekter AS)

Sjekk hvordan nye Kolbotn skole kan bli

Her blir det en del nybygg, men også bevaring av de gamle byggene. Sjekk tegningene!

Planene for utvidelse av Kolbotn skole med oppgradering av eksisterende bygg og bygging av nybygg er for lengst i gang, og nå kan du få et glimt av hvordan dette kan bli når det står ferdig.

Starter i februar

Utvidelsen av Kolbotn skole er forventet å starte i februar 2019, med ferdigstillelse i løpet av 2020. Eksisterende bygninger, foruten paviljongen og SFO-bygget «Mauren», skal pusses opp, og nybygg kommer til.

Skolen skal romme opptil 700 elever og bli en fire- parallell barneskole. Den nye skolen skal gi gode muligheter for undervisning både i teoretiske og praktisk- estetiske fag og på tvers av fag i henhold til ny overordnet del av læreplanen.

Les også: – Nye Kolbotn skole blir en fleksibel, ny skole

Det kan også bli en flerbrukshall under bakken som skal kunne brukes både av idretten og av skolen. Du kan se en tegning av den nye skolen, utarbeidet av Romfarer Arkitekter AS øverst i saken!

NB! Saken fortsetter under bildet! Se flere illustrasjoner nederst i saken!

I DAG: Slik ser Kolbotn skole ut i dag. Bilde: Anders Nordheim Dahl

Ny bygning

Den nye bygningen, som du ser øverst til venstre i tegningen øverst i saken, inneholder arealer til 1. – 4. trinn, kjøkken og spiserom for SFO. Under bakken ligger den tidligere nevnte flerbrukshallen og tilhørende lager og garderobeanlegg.

Den nye bygningen til høyre i tegningen øverst inneholder vestibyle, personalavdeling, administrasjon, møterom, musikk/samlingsrom og bibliotek.

Les også: – Nye Kolbotn skole blir en fleksibel, ny skole

Mellomtrinnet er tenkt lokalisert i den gamle bygningen, og det blir en flott kunst- og håndverksavdeling i det gamle gymbygget. Naturfagsrom, musikk og skolekjøkken blir liggende i bygningen mellom gamlebygget og det nye bygget til høyre.

1. – 4. trinn vil få en egen skolegård helt til venstre i bildet. Dette er som sagt planer, og planer kan bli omgjort. 

18 måneders byggetid

Kommunen håper de kan få til prosjektet i ett byggetrinn med byggestart altså i starten av neste år, og byggeperioden er beregnet å ta omtrent 18 måneder. 

Dette avhenger av om man finner løsninger for å plassere elvene et annet sted i byggeperioden, ettersom den gamle skolen også skal rehabiliteres.

Les også: – Nye Kolbotn skole blir en fleksibel, ny skole

Dersom du ønsker å lese mer om saken og et intervju med ordfører Thomas Sjøvold, kan du trykke her

DET SKAL BYGGES: Her ser du en illustrasjon for den planlagte utvidelsen og rehabilliteringen av skolen. Bilde: Tonje Skaga
Til toppen