BLIR HISTORISKE: Elever ved Ingieråsen skole står for innholdet til grunnstein-skrinet som skal begraves under flere tonn med byggemasse. Omsorgsboligene skal bygges på området rett bak dem, og blir skolens nærmeste nabo. Fra venstre står prosjektleder Aud Val, lektor Anette Seip, Marlene Ringnes Hagen og Styrk Oskar Ørnebo, begge i 9.-klasse.
Nyheter
BLIR HISTORISKE: Elever ved Ingieråsen skole står for innholdet til grunnstein-skrinet som skal begraves under flere tonn med byggemasse. Omsorgsboligene skal bygges på området rett bak dem, og blir skolens nærmeste nabo. Fra venstre står prosjektleder Aud Val, lektor Anette Seip, Marlene Ringnes Hagen og Styrk Oskar Ørnebo, begge i 9.-klasse. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Skal gravlegge nåtiden

Hvordan er det å være ung i Oppegård i 2018? Hvordan blir fremtiden? Svaret på dette skal Ingieråsen skoles elever legge i grunnsteinen til Edvard Griegs Omsorgsboliger.

I morgen skal grunnsteinen til omsorgsboligene i Edvard Griegs vei legges.

Og selve grunnsteinen er faktisk et skrin som skal fylles med video, bilder og andre ting som både skal symbolisere hvordan det er å være ung i Oppegård i 2018, og hva deres tanker om fremtiden er.

Les også: Milliardprosjekter på gang

Dette er det elever fra 8. og 9. klasse ved Ingieråsen skole som skal stå for.

Grunnsteinnedleggelsen er i morgen, fredag 9. mars klokken 14.

Fint at skolen er med

Prosjektleder Aud Val synes det er bra at skolen vil være med på seremonien.

GJENNOMGANG: Arkitektene har tegnet bygget slik at elevene kan gå gjennom området for å komme til skolen for å skape liv i området. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

– Dette blir jo skolens nærmeste nabo, og det var ordførerens ønske at skolen skulle bli med på grunnsteinnedleggelsen. De har jo levd en stund med sprengning, så det er greit for dem å få et større innblikk i hva som faktisk foregår, og få ta del i det hele, sier hun.

Spennende prosjekt

Elevene i 9. klasse Styrk Oskar Ørnebo og Marlene Ringnes Hagen er en av de som har laget filmen som skal legges i skrinet.

– Det som er kjipt, er jo at vi ikke selv får sett hvordan fremtiden blir, sier Ørnebo.

NÆRMESTE NABO: Her står de rett foran der omsorgsboligene kommer. Bildet er tatt rett utenfor kantinen på skolen. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Les også: Nå er gravingen i gang!

Ringnes Hagen synes dette er et spennende prosjekt å få være med på.

– Selv liker jeg godt historie, og det er morsomt å selv bli en del av den en dag, sier hun.

Omsorgsboligene

Bygget skal huse 72 omsorgsboliger, og skal inneholde servicefunksjoner, dagsenter og base for hjemmetjenesten.

Forventet ferdigstilling er om ett år, i januar 2019.

Til toppen