STENGES I SNAUT TO MÅNEDER: Extra Sofiemyr, som holder til i Kongeveien 49, skal stenges 1. august.

Nyheter Extra Sofiemyr

STENGES I SNAUT TO MÅNEDER: Extra Sofiemyr, som holder til i Kongeveien 49, skal stenges 1. august. (Foto: Yana Stubberudlien)

Skal totalrehabiliteres for 20 millioner kroner

Lørdag 1. august stenges Extra Sofiemyr i syv uker.

EXTRA SOFIEMYR SKAL STENGES I SYV UKER. (Foto: Yana Stubberudlien)
(Foto: Yana Stubberudlien)
(Foto: Yana Stubberudlien)
  (Foto: Yana Stubberudlien)
(Foto: Yana Stubberudlien)
(Foto: Yana Stubberudlien)
(Foto: Yana Stubberudlien)
(Foto: Yana Stubberudlien)
(Foto: Yana Stubberudlien)
STENGES I SNAUT TO MÅNEDER: Extra Sofiemyr, som holder til i Kongeveien 49, skal stenges 1. august. (Foto: Yana Stubberudlien)
(Foto: Yana Stubberudlien)
(Foto: Yana Stubberudlien)
(Foto: Yana Stubberudlien)
– POSITIVT FOR KUNDENE: Bjørn Tore Skaug, viseadministrerende direktør i Coop Øst SA, mener det vil være positivt for kundene å ha to konkurrerende butikker tett på hverandre. Foto: Privat

Oppegård Avis har tidligere skrevet at Coop's lavpriskjede Extra Sofiemyr, som holder til i Kongeveien 49, forbereder seg til å konkurrere om kundene med kommunens største Kiwi-butikk som har planer om å åpne dører i nabolokalene i september 2020.

Viseadministrerende direktør i Coop Øst SA, Bjørn Tore Skaug, sier at butikken skal stenges i syv uker i forbindelse med en total rehabilitering hvor Coop Øst SA investerer 20 millioner kroner i tiltakene.

Når det gjelder vareutvalget, blir det i hovedsak som tidligere, ifølge Skaug.

Han mener det vil være positivt for kundene å ha to konkurrerende butikker tett på hverandre.

Les også: – Kundene er de store vinnerne

BYGGER NY RUNDKJØRING PÅ STEDET: Den nye rundkjøringen med innkjøring fra Taraldrudveien til Sofiemyrveien skal være i drift i første kvartal av 2021. Foto: Yana Stubberudlien

Åpner igjen 24. september

Siste salgdagen før Extra Sofiemyr stenges er lørdag 1. august. Butikken gjenåpner torsdag 24. september.

– Når butikken åpnes igjen, blir alle butikkens tekniske løsninger samt reoler og belysning helt nye. Kort sagt alt blir nytt og moderne, sier Skaug.

– Hvilke endringer vil dere gjøre for å møte kundenes ønsker og stille sterkt mot konkurrentene/naboene som Kiwi Sofiemyr og Rema 1000 Sofiemyr?

– Vi har størst sortiment, cirka 1.500 flere artikler enn konkurrentene Kiwi og Rema, sier Skaug. 

Når det gjelder post-i-butikk, sier han at posten i Extra får større plass etter at rehabiliteringsperioden er over.

– Det blir ingen endring for kundene i perioden tiltakene pågår. Post-i-butikk vil holde åpent i hele byggeperioden, sier Skaug.

Les også: Bom og kantstein bremset omsetningen

2500 kvadratmeter vs. 2000 kvadratmeter

Butikksjef Sivasambu Loganathan i Extra Sofiemyr gleder seg til å vise fram flunkende ny butikk om snaut to måneder. Ifølge ham har butikken 20 ansatte for tiden.

GLEDER SEG: Butikksjef Sivasambu Loganathan i Extra Sofiemyr gleder seg til å vise fram flunkende ny butikk om drøye to måneder. Foto: Yana Stubberudlien

 

– Butikken blir mer rasjonell, derfor blir det liten endring i bemanningen, sier Bjørn Tore Skaug i Coop Øst SA.

Da Oppegård Avis intervjuet ham i desember i fjor, sa Coop Øst-direktøren at totalarealet til Extra-butikken er rundt 500 kvadratmeter større enn i den planlagte Kiwi-butikken, som blir på totalt 2.000 kvadratmeter.

Størst salgsflate i tidligere Oppegård

Skaug vil foreløpig ikke besvare spørsmålet om størrelsen på butikkens salgsflate før og etter de planlagte tiltakene.

– Dette spørsmålet skal besvares senere når endelige tegninger er klare, sier han.

Da Oppegård Avis innhentet statistikken fra alle dagligvarebutikkene i tidligere Oppegård i januar i år, fikk vi vite at salgsarealet til Extra Sofiemyr er på 1800 kvadratmeter, som viser at butikken har det største salgsarealet i tidligere Oppegård per i dag. Salgsarealet til Kiwi Sofiemyr blir på 1478 kvadratmeter.

OVERSIKTEN: I tabellen Oppegård Avis har laget kan du sammenlikne butikkene i tidligere Oppegård kommune ved å se på størrelsen av salgsarealet til hver enkel butikk. Du kan også se hvor mye butikkene omsatte for i fjor (tall i millioner kroner) og se om det var en nedgang eller en vekst i omsetningen fra 2018. Tabell: Oppegård Avis

 

Les også: – Dette vil bare skjerpe konkurransen

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Avdekket nye typer olje i Tussetjern – Fraråder fortsatt bading

Det er fortsatt olje i Tussetjern og det er synlig oljefilm på vannet ved strandsoner etter lekkasje av hydraulikkolje for over en måned siden. Forrige uke ble det også avdekket nye typer olje som tyder på oljeforurensning fra vakuumpumper og kompost. Les hele saken

Til toppen