TILTAK: – Vi kan vurdere å sette inn en glass-luke i resepsjonene, sier virksomhetsleder for Helsetjenesten, Aina Geitz.
Nyheter
TILTAK: – Vi kan vurdere å sette inn en glass-luke i resepsjonene, sier virksomhetsleder for Helsetjenesten, Aina Geitz. (Foto: Yana Stubberudlien)

Skal vurdere bedre beredskap på legesentrene

– Det er noe vi er nødt til å ta svært alvorlig, sier Aina Geitz, virksom- hetsleder for Helsetjenesten.

Tirsdag 5. juni oppstod det stor dramatikk på Trollåsen legesenter da en mann trakk kniv mot de ansatte. Geitz sier det er vanskelig å forberede seg på slike situasjoner.

– Heldigvis opplever vi det ikke så ofte, men vi må vurdere bedre beredskap på legesentrene, sier hun.

Andre gang på ni år

Hun sier det er andre gangen hun har opplevd trusler på legesentrene i Oppegård siden hun begynte å jobbe i Helsetjenesten for ni år siden. 

TILTAK: – Vi kan vurdere å sette inn en glass-luke i resepsjonene, sier virksomhetsleder for Helsetjenesten, Aina Geitz. Foto: Yana Stubberudlien

Oppegård Avis omtalte en dramatisk hendelse som skjedde på legevakten i Ski i april i år. 

– Vi kan for eksempel vurdere å sette inn en glass-luke i resepsjonene, slik som de har på legevakten i Ski. Dette har ikke ennå vært meldt inn som et ønske fra legesentrene, men på bakgrunn av den siste hendelsen må vi vurdere dette som tiltak. Jeg har allerede meldt dette oppover til min ledelse, sier Geitz.

Kan hjelpe raskt

– Hvis du ikke har det bra kan du ta kontakt med oss. Vi har dyktige folk og to psykologer som kan hjelpe deg raskt, sier René Gjøg, virksomhetsleder for Psykisk helsetjeneste.

Les også: – Folk skal ikke føle seg utrygge på legevakten

Han sier hvis vedkommende er i fare for seg selv eller for andre kan Psykisk helsetjeneste aldri utføre tvang/innleggelser ved psykiatrisk institusjon, men de kan hjelpe med henvisning til spesialisthelsetjenesten.

– Er folk ustabile eller truende, bør du kontakte politiet. Vi opplever fra mediene at flere henvender seg til politiet etter en lovendring høsten 2017 om bruk av mindre tvang i spesialisthelsetjenesten, sier Gjøg.

Krever fysiske sikkerhetstiltak

– Nå må Oppegård kommune ta ansvar for dem som jobber i helsetjenesten. Inntil adekvate sikkerhetstiltak er på plass vil jeg ikke anbefale våre ansatte å komme på jobb når Trollåsen har legevakt, sier fastlege Bjørn Watle ved Trollåsen legesenter, og viser til det som skjedde i Ski i april.

KREVER BEDRE BEREDSKAP: Fastlege Bjørn Watle ved Trollåsen legesenter. Foto: Bjørn Eriksen

Risikoeksponeringen er, ifølge Watle, en helt annen når det er legevakt i forhold til vanlig legekontor.

Les også: Overstadig beruset mann måtte gå av på Kolbotn stasjon

– Vi kjenner våre egne pasienter, men under legevakt er det mindre forutsigbart.

Nå krever han at kommunen bekoster fysiske sikkerhetstiltak som sluse mellom venterom og prøveområde/legekontor.

– Inntil dette er på plass må det engasjeres sikkerhetsvakt de dagene vi har legevakt. Uten det kan jeg ikke kreve at de ansatte kommer på jobb, sier den erfarne legen.

Psykisk helsetjeneste

  • Psykisk helsetjeneste: Besøksadresse (mandag-fredag kl. 08.00-15.30): Kolben, 4. etg., Strandliveien 1, Kolbotn. Telefon: 66 81 50 70.
  • Ved akutt krise kontakt enten fastlegen eller legevakten (telefon: 116 117). Du kan også ringe 113 eller Follo akutteam på telefon 67 96 50 00.
TROLLÅSEN LEGESENTER: Trollåsen legesenter har fem fastleger, en vikarlege og syv sekretærer per i dag. Foto: Yana Stubberudlien

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Kjører anleggsvannet fra Storebukta til Vestby

Etter krav fra Fylkesmannen ble det langvarige utslippet fra Storebukta-prosjektet til Kolbotnvannet stoppet onsdag forrige uke. Utbyggeren kjører nå anleggsvannet fra Storebukta til en lanbrukseiendom i Vestby hvor vannet oppbevares i en tett tank. Les hele saken

Nyheter Prisøkning fra 27. januar

Ruter øker billettprisene

Førstkommende søndag kommer den årlige prisendringen fra Ruter som innebærer en prisøkning på de fleste billettyper. Samtidig endres aldersgrensene for barn og ungdom slik at barn under seks år reiser gratis og ungdom betaler barnebillett frem til fylte 18 år. Les hele saken

Til toppen