Heidi Matsen (58), Kolbotn: – Det er sikkert ikke så dumt med en hundepark i sentrum, men området bør være inngjerdet med hensyn til små barn og folk som er redde for hunder. (Bilde:  Yana Stubberudlien)
Per Erik Johansen (63), Trollåsen: – Det er positivt med hundepark i sentrum. Jeg synes hunder skal få lov til å løpe fritt så lenge hundeeierne har kontroll på dem, men dette forutsetter at hundeeierne rydder etter hundene sine. (Bilde:  Yana Stubberudlien)
SKEPTISK: Øystein Nerly (90) fra Jordbærsletta er en av dem som ikke er spesielt fornøyd med forslaget om hundepark og lignende.  (Bilde:  Yana Stubberudlien)
Louise Frimannslund (35), Solbråtan: – Jeg støtter ikke forslaget, spesielt med tanke på små barn og folk som er redde for hunder. De fleste føler seg tryggere når hundene holdes i bånd. (Bilde:  Yana Stubberudlien)
Lene Langli (24), Kolbotn: – Det er behov for en hundepark i Kolbotn sentrum fordi det er mange som bor her, men samtidig er det litt dumt, spesielt med tanke på folk som er redde for hunder. (Bilde:  Yana Stubberudlien)

Skepsis til hundepark og frittløpende hunder på Kolbotn

Hanna Meyer Thuestads (V) forslag om å etablere en hundepark og å myke opp båndtvangen blir møtt med skepsis på gaten på Kolbotn.

I ukens Oppegård Avis og på oavis.no kan du lese at Hanna Meyer Thuestad kjemper for etablering av en hundepark og hundeparkeringer  i Kolbotn sentrum, og for at båndtvangen hele året skal oppheves.

Vi har vært ute på gaten for å sjekke hva folk mener om forslaget. Du kan se hva de fem vi snakket med om saken på Kolbotn torg tidligere denne uken mener om dette. 

PS! Hva folk svarte, kan du se i bildekarusellen øverst i saken!

Engasjert

Meyer Thuestad er en hundeelskende politiker, og brenner sterkt for at våre firbente venner skal ha godt med boltreplass.

SKEPTISK: Øystein Nerly (90) fra Jordbærsletta er en av dem som ikke er spesielt fornøyd med forslaget om hundepark og lignende. 
SKEPTISK: Øystein Nerly (90) fra Jordbærsletta er en av dem som ikke er spesielt fornøyd med forslaget om hundepark og lignende.  Foto: Yana Stubberudlien

– Hunden sies å være menneskets beste venn, men det vennskapet er ikke alltid gjengjeldt. I alle fall er det få politikere som bryr seg om hunder, og det er til tross for at de betyr mye for trivsel og helse for mange, sier den hundeelskende kommunestyrerepresentanten fra Venstre. 

Les også: Hanna ønsker å etablere hundepark sentralt på Kolbotn og myke opp båndtvang-reglene

Ifølge den lokale forskriften om hundehold fra 2008 skal hunden føres i bånd hele året i bolig- og handleområdene på Kolbotn, Tårnåsen, Trollåsen, Sofiemyr, Myrvoll, Greverud og Oppegård, samt på offentlige regulerte friområder i tettbebygd strøk, og på offentlige områder for lek- og idrett.

Meyer Thuestad foreslår at Oppegård innfører ordinær båndtvang i de nevnte områdene fra 1. april til 20. august istedenfor båndtvang hele året, som betyr at i perioden fra og med 21. august til og med 31. mars kan det bli tillatt å lufte hunden uten å føre den i bånd.

Les også: Slik kan megahotellet til The Well bli

BESTEVENNER: Hanna Meyer Thuestad og hunden Pablo (8) har et helt spesielt bånd.
BESTEVENNER: Hanna Meyer Thuestad og hunden Pablo (8) har et helt spesielt bånd. Foto: Yana Stubberudlien


I tillegg påpeker hun at kommunen har mangel på hundeparker og hundeparkeringer med tak. Hun foreslår at kommunen vurderer etablering av hundeparkeringer ved skoler og andre offentlige bygg, samt etablering av et friområde i sentrum der hundene kan løpe fritt.

– En slik hundepark bør etableres sentralt på Kolbotn for å unngå at tiltaket fører til økt biltrafikk. Den kan etableres i rådhusparken, ved vannkanten på Jordbærsletta eller på et inngjerdet sted ved Kolben, sier Meyer Thuestad, og viser til eksempler av de populære hundeparkene på Tøyen, Ekebergsletta og i Frognerparken, sier hun.

PS! Hva mener du? Send inntil 5000 tegn til debatt@oavis.no, eller engasjer deg i debatten på vår Facebook-side!

Her er reglene i dag

  • Det er ordinær båndtvang for hund fra 1. april til 20. august.
  • Hund skal føres i bånd eller være forsvarlig inngjerdet/innestengt hele året i og i tilknytning til følgende bolig- og handleområder: Kolbotn, Tårnsen, Trollåsen, Sofiemyr, Myrvoll, Greverud og Oppegård; på offentlige regulerte friområder i tettbebygd strøk og på offentlige områder regulert og tilrettelagt for lek og idrett.
  • Hund skal holdes i bånd på offentlige badeplasser utover vanlig båndtvangstid frem til 15. september.
  • Hund skal føres i bånd ifb med ferdsel i preparerte lysløyper i Oppegårdmarka og på Svartskog.
  • Det er ikke tillatt å lufte hund på kirkegården.
  • Hund skal føres i kort bånd på kirkegårder, grav- og urnelunder.

Nyheter Rådhuskvartalet

Dette mener politikerne om salget av rådhuskvartalet

Oppegård Avis har spurt lokalpolitikerne om rådhuskvartalet bør selges, ikke selges eller selges delvis, og hvilke formål rådhuset og rådhusparken kan brukes til hvis de forblir i kommunal eie. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Til toppen