ENIGE OM SKI: Det er ingen tvil om at Ski blir den nye storkommunens hovedstad.
Nyheter
ENIGE OM SKI: Det er ingen tvil om at Ski blir den nye storkommunens hovedstad. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Ski og Kolbotn blir tvillingbyer

Kolbotn vil likevel få en del kommunale tjenester, og mye blir som i dag.

Her på Gardermoen, hvor Ski og Oppegård er samlet for å diskutere avtalen om kommunesammenslåingen mellom de to kommunene, er det ingen tvil om at maktsentrumet for den nye kommunen kommer til å bli Ski.

Den politiske og administrative ledelsen skal etter all sansynlighet lokaliseres i Ski sentrum eller omegn, men alle tjenester strippes ikke vekk fra Kolbotn av den grunn.

– Det må være en fleksibilitet for innbyggerne, derfor bør det være et servicetorg og møtepunkt på Kolbotn for innbyggerne i dagens Oppegård, sier ordfører Thomas Sjøvold.

Dermed blir det trolig slik at man antakeligvis ikke må reise til Ski for all type kontakt med kommunen og for å få utført enkelte kommunale tjenester, selv om det er uvisst hva det eventuelt blir.

Mye blir trolig som i dag

Kommunale tjenester som barnehage, skoler, helse- og omsorgstjenester skal opprettholdes i nærmiljøene som i dag.

– Dette er tjenester det er viktig at det er kort vei til for alle, er enigheten i diskusjonsgruppen på Gardermoen. 

Det er likevel noen tjenester som vil bli samlokalisert til for å oppnå stordriftsfordeler og for å styrke kompetansen i de forskjellige tjenestene. 

Tvillingbyer

Ski-ordfører Tuva Moflag har også kastet inn et forslag om å etablere Kolbotn og Ski som tvillingbyer, slik det delvis er mellom Ås og Ski i dag. 

Hva dette begrepet innebærer, kommer vi tilbake til!

Bakgrunn

  • Politikere og administrasjon i Oppegård og Ski er samlet på Gardermoen i to dager for å diskutere plattformen og en avtale for den nye storkommunen.
  • DIskusjonene disse to dagene skal føre til en endelig avtale for hvordan den nye storkommunen skal driftes og drives videre.
  • Akkurat nå  diskuteres de forskjellige punktene i avtalene, før politikerne forhåpentligvis vil komme til en enighet om en avtale etter disse to dagene. 
  • Hva ordlyden blir i den endelige avtalen, kommer vi tilbake til når den er klar.

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Avdekket nye typer olje i Tussetjern – Fraråder fortsatt bading

Det er fortsatt olje i Tussetjern og det er synlig oljefilm på vannet ved strandsoner etter lekkasje av hydraulikkolje for over en måned siden. Forrige uke ble det også avdekket nye typer olje som tyder på oljeforurensning fra vakuumpumper og kompost. Les hele saken

Til toppen