ENIGE OM SKI: Det er ingen tvil om at Ski blir den nye storkommunens hovedstad.
Nyheter
ENIGE OM SKI: Det er ingen tvil om at Ski blir den nye storkommunens hovedstad. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Ski og Kolbotn blir tvillingbyer

Kolbotn vil likevel få en del kommunale tjenester, og mye blir som i dag.

Her på Gardermoen, hvor Ski og Oppegård er samlet for å diskutere avtalen om kommunesammenslåingen mellom de to kommunene, er det ingen tvil om at maktsentrumet for den nye kommunen kommer til å bli Ski.

Den politiske og administrative ledelsen skal etter all sansynlighet lokaliseres i Ski sentrum eller omegn, men alle tjenester strippes ikke vekk fra Kolbotn av den grunn.

– Det må være en fleksibilitet for innbyggerne, derfor bør det være et servicetorg og møtepunkt på Kolbotn for innbyggerne i dagens Oppegård, sier ordfører Thomas Sjøvold.

Dermed blir det trolig slik at man antakeligvis ikke må reise til Ski for all type kontakt med kommunen og for å få utført enkelte kommunale tjenester, selv om det er uvisst hva det eventuelt blir.

Mye blir trolig som i dag

Kommunale tjenester som barnehage, skoler, helse- og omsorgstjenester skal opprettholdes i nærmiljøene som i dag.

– Dette er tjenester det er viktig at det er kort vei til for alle, er enigheten i diskusjonsgruppen på Gardermoen. 

Det er likevel noen tjenester som vil bli samlokalisert til for å oppnå stordriftsfordeler og for å styrke kompetansen i de forskjellige tjenestene. 

Tvillingbyer

Ski-ordfører Tuva Moflag har også kastet inn et forslag om å etablere Kolbotn og Ski som tvillingbyer, slik det delvis er mellom Ås og Ski i dag. 

Hva dette begrepet innebærer, kommer vi tilbake til!

Bakgrunn

  • Politikere og administrasjon i Oppegård og Ski er samlet på Gardermoen i to dager for å diskutere plattformen og en avtale for den nye storkommunen.
  • DIskusjonene disse to dagene skal føre til en endelig avtale for hvordan den nye storkommunen skal driftes og drives videre.
  • Akkurat nå  diskuteres de forskjellige punktene i avtalene, før politikerne forhåpentligvis vil komme til en enighet om en avtale etter disse to dagene. 
  • Hva ordlyden blir i den endelige avtalen, kommer vi tilbake til når den er klar.

Nyheter Hogsten langs Kolbotnvannet

Utbyggeren fikk grønt lys til å hogge ned titalls trær i kantsonen

Tidligere denne uken fikk Oppegård Avis flere meldinger fra innbyggerne som reagerer på at utbyggeren av Storebukta og Veslebukta hadde hogget ned flere løvtrær langs Kolbotnvannet, en til fire meter fra vannet. Det viser seg at utbyggeren har fått tillattelse fra kommunen. Les hele saken

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen