Skytingen skjedde på en adresse i Sætreskogveien like ved Oppegård Senter.
Nyheter
Skytingen skjedde på en adresse i Sætreskogveien like ved Oppegård Senter. (Øyvind Ludt)

– Skjøt i nødverge

Mannen i 50-årene som skjøt en annen mann i låret på Oppegård, hevder han følte seg truet og handlet i selvforsvar.

Lørdag ettermiddag ble en mann skutt i låret på en adresse like ved Oppegård stasjon. Gjerningsmannen stakk fra stedet og store, væpnede politistyrker søkte etter mannen i flere timer uten å finne vedkommende.

Følte seg truet

Søndag meldte gjerningsmannen seg for politiet i Ski sammen med sin advokat Thor Bache-Wiig. Advokaten forklarer at han klient ikke erkjenner straffskyld, selv om det ikke er noen tvil om at han skjøt offeret.

– Han har ikke erkjent straffskyld, og påberoper seg nødverge, forteller Bache-Wiig til Oppegård Avis.

Mannen i 50-årene bor på adressen der skuddene falt, og ble angivelig oppsøkt av mannen som ble skutt og følte seg truet.

Store politistyrker lette lørdag ettermiddag etter gjerningsmannen, og et stort område ble sperret av i flere timer. Foto: Øyvind Ludt

Varetektsfengslet

Tirsdag blir gjerningsmannen varetektsfengslet i én uke, noe han samtykket til, selv om han hevder å ikke ha gjort noe straffbart.

– Grunnen til det er at han vil at vitner skal underbygge det han sier, uten at han kan påvirke dem, forklarer Bache-Wiig.

Politiadvokat Christian Finnanger sier at de er kjent med gjerningsmannens påstander om nødverge.

- Det vil bli et tema i saken. Vi jobber nå for å finne ut av hele hendelsesforløpet, sier Finnanger.

«Krangel i et hus»

Politiet har beskrevet at skuddene kom som følge av en krangel i et hus. Skuddskaden ble betegnet som alvorlig og offeret ble fløyet til sykehus i luftambulanse.

- Tilstanden hans er stabil, opplyser politiadvokat Finnanger til Oppegård Avis.

Gjerningsmannen er kjent for politiet fra tidligere, men politiet ønsker ikke å fortelle i hva slags forbindelse. Det finnes også en relasjon mellom offer og gjerningsmann, opplyser Finnanger.

- Jeg jeg ønsker ikke å gå inn på hvilken relasjon nå, sier politiadvokaten.

Det var et håndvåpen som ble brukt i skytingen, og våpenet er beslaglagt av politiet.

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Kjører anleggsvannet fra Storebukta til Vestby

Etter krav fra Fylkesmannen ble det langvarige utslippet fra Storebukta-prosjektet til Kolbotnvannet stoppet onsdag forrige uke. Utbyggeren kjører nå anleggsvannet fra Storebukta til en lanbrukseiendom i Vestby hvor vannet oppbevares i en tett tank. Les hele saken

Nyheter Prisøkning fra 27. januar

Ruter øker billettprisene

Førstkommende søndag kommer den årlige prisendringen fra Ruter som innebærer en prisøkning på de fleste billettyper. Samtidig endres aldersgrensene for barn og ungdom slik at barn under seks år reiser gratis og ungdom betaler barnebillett frem til fylte 18 år. Les hele saken

Til toppen