SKOGBRANN: Det kunne gått riktig ille på Taraldrud, hadde ikke brannvesenet vært raskt på stedet.
Nyheter
SKOGBRANN: Det kunne gått riktig ille på Taraldrud, hadde ikke brannvesenet vært raskt på stedet. (Follo Brannvesen)

Skogbrann på Taraldrud

Rett før klokken 23.00 i kveld, mandag 4. juni, fikk brannvesenet melding om skogbrann på Taraldrud.

Omtrent 22.50 fikk brannvesenet en telefon om røykutvikling på Taraldrud, i svingen ved Åsland pukkverk. Brann og politi er på stedet, men brannvesenet kan ikke på nåværende tidspunkt si hva årsaken til brannen er. 

Les også: Totalforbud mot bål

– Vi hadde en mannskapsbil som var på vei til en annen hendelse, som vi fikk omdisponert dit.  Da vi fikk opp et kamera på stedet, og så at ting eskalerte litt, tråkket vi på med flere ressurser fra Oslo, sier vaktleder i Alarmsentral Øst, Per Håkon Lauritzen.

– Kunne blitt stort

Brannen skal nå være under kontroll, men Brannvesenet oppfordrer igjen, til å være forsiktige.

– Det var ganske store ressurser på stedet og vi fikk dempet det. Det så ut som om det kunne blitt ganske stort etter hvert, men vi fikk stoppet det. Vi så hvor fort dette eskalerte, og hadde det vært veldig ulendt terreng hadde vi hatt noe å slite med, sier Lauritzen. 

 

Nyheter Farlige forbikjøringer

Kongeveien minutt for minutt

Bussjåførene fortsetter å bruke bussholdeplassen ved klubbhuset på Sofiemyr som hvileplass. Dette fører til mange farlige forbikjøringer og nestenulykker på stedet. Torsdag 10. januar fulgte Oppegård Avis trafikken i Kongeveien minutt for minutt i snaut tolv timer for å dokumentere situasjonen på stedet. Sjekk videoen i saken! Les hele saken

Til toppen