SKOGBRANN: Det kunne gått riktig ille på Taraldrud, hadde ikke brannvesenet vært raskt på stedet.
Nyheter
SKOGBRANN: Det kunne gått riktig ille på Taraldrud, hadde ikke brannvesenet vært raskt på stedet. (Follo Brannvesen)

Skogbrann på Taraldrud

Rett før klokken 23.00 i kveld, mandag 4. juni, fikk brannvesenet melding om skogbrann på Taraldrud.

Omtrent 22.50 fikk brannvesenet en telefon om røykutvikling på Taraldrud, i svingen ved Åsland pukkverk. Brann og politi er på stedet, men brannvesenet kan ikke på nåværende tidspunkt si hva årsaken til brannen er. 

Les også: Totalforbud mot bål

– Vi hadde en mannskapsbil som var på vei til en annen hendelse, som vi fikk omdisponert dit.  Da vi fikk opp et kamera på stedet, og så at ting eskalerte litt, tråkket vi på med flere ressurser fra Oslo, sier vaktleder i Alarmsentral Øst, Per Håkon Lauritzen.

– Kunne blitt stort

Brannen skal nå være under kontroll, men Brannvesenet oppfordrer igjen, til å være forsiktige.

– Det var ganske store ressurser på stedet og vi fikk dempet det. Det så ut som om det kunne blitt ganske stort etter hvert, men vi fikk stoppet det. Vi så hvor fort dette eskalerte, og hadde det vært veldig ulendt terreng hadde vi hatt noe å slite med, sier Lauritzen. 

 

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen